24. srpna 2016 • 19:07

Rekordman Keane končí v irské fotbalové reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Historicky nejlepší střelec irské fotbalové reprezentace Robbie Keane končí v národním týmu. Objevoval se v něm 18 let a nyní šestatřicetiletý útočník oznámil, že poslední zápas odehraje příští středu v přípravě s Ománem.


Keane drží irský rekord se 145 reprezentačními starty i 67 góly, což z něj dělá i historicky nejlepšího střelce z britských ostrovů. V reprezentaci debutoval jako osmnáctiletý v březnu 1998 v přípravném utkání v Olomouci proti České republice.

"Jako mladého kluka vyrůstajícího v Dublinu a hrajícího fotbal na ulici by mě nikdy nenapadlo, jakým směrem se bude můj život ubírat. Předčilo to nejdivočejší sny, byla to nádherná cesta," uvedl Keane v prohlášení. "Chvíli nám potrvá, než jeho absenci překonáme," řekl trenér Irů Martin O'Neill.

Keane od roku 2013 působí v Los Angeles Galaxy v zámořské lize MLS. V minulosti hrál v anglické Premier League zejména za Tottenham, ale také za Leeds, West Ham či Liverpool, objevil se i v Interu Milán či Celticu Glasgow. Na letošním Euru ve Francii se na hřiště dostal jen na pár minut jako střídající hráč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud