3. července 2017 • 19:14

Útočník Hemský opouští Dallas, bude hrát za slavný Montreal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Aleš Hemský opouští Dallas, kde strávil poslední tři sezony NHL, a dohodl se na ročním kontraktu se slavným Montrealem. Klub finanční podmínky zatím nepotvrdil, podle některých zdrojů by však měl příjem třiatřicetiletého rodáka z Pardubic dosáhnout milion dolarů.


Hemský, jenž v minulosti dlouho hájil barvy Edmontonu a do Dallasu se dostal v létě 2014 oklikou přes krátkodobé působení v Ottawě, sice vyjádřil během minulé sezony přání nadále oblékat dres Stars, ale s 1. červencem se stal volným hráčem.

Canadiens po něm sáhli i přesto, že kvůli prasklé chrupavce podstoupil na začátku minulého ročníku operaci kyčle a stihl v něm jen 15 zápasů, v nichž si připsal sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Při finančně nízkém kontraktu ale tolik neriskují. Ještě v minulé sezoně byl Hemského plat čtyři miliony dolarů.

Mistr světa z roku 2005 a držitel olympijského (2006) i světového bronzu (2012) se zranil nejspíš na zářijovém Světovém poháru v posledním utkání proti USA. Poté naskočil do NHL, ale jen na jediný zápas. Začátkem března se pak o něco dříve oproti původním předpokladům vrátil na led.

Celkem má Hemský v základní části NHL na kontě 838 odehraných zápasů, v nichž si připsal 572 bodů za 174 branek a 398 asistencí. V play off přidala třináctka draftu z roku 2001 ve 43 utkáních 21 bodů (7+14). Ačkoliv vyřazovací boje okusil jen ve třech sezonách, s Edmontonem si v roce 2006 zahrál Hemský ve finále Stanley Cupu, který Oilers ztratili s Carolinou až v rozhodujícím sedmém utkání.

V Montrealu by se měl setkat s dlouholetou oporou "Habs" útočníkem Tomášem Plekancem. O místo v prvním týmu bude navíc bojovat obránce Jakub Jeřábek, jenž s vedením klubu podepsal roční kontrakt před dvěma měsíci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud