4. října 2017 • 09:08

Freestyle motokrosaři se za měsíc opět vrátí do 02 areny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přesně za měsíc ovládne pražskou O2 arenu opět freestyle motokros, již po sedmnácté se v hale uskuteční FMX Gladiator Games. Své umění zde v sobotu 4. listopadu předvedou elitní světoví jezdci i domácí špička v čele s Liborem Podmolem a Petrem Pilátem.


"Loni jsem si to moc neužil, byl jsem chvilku po operaci 'kličky'. Letos to bude jinak. Plánujeme i skoky, které v Čechách nikdo nemohl vidět," uvedl Podmol, jenž se před rokem posadil za řidítka i přesto, že krátce předtím byl na operaci klíční kosti.

Pořadatelé opět slibují novinky. Vedle motocyklů budou znovu létat vzduchem skútry či buggyny. "Každý ročník byl v něčem unikátní a v Praze se vždy odehrálo něco výjimečného. Ať už šlo o salto na motocyklu Harley-Davidson, nekonečné jezdecké vláčky nebo paralelní skoky různých strojů najednou," uvedl zakladatel a organizátor akce Marek Rejman.

Co přesně chystají organizátoři letos, zatím prozradit nechce. "Diváci si užijí ty nejlepší jezdce, kteří se opět chystají předvést jedinečné triky, posunout hranici možností FMX světa a dokázat, že kde je vůle a odhodlání podpořené hodinami tréninku, nic není nemožné," řekl Rejman. Podmol by měl předvést nový trik na speciální rampě.

Vedle Podmola, mistra světa z roku 2010, a Piláta se na Gladiator Games představí Filip Podmol, Martin Koreň, Daniel Bodin, Jason Cesco, Jamie Squibb, Brice Izzo nebo Julien Mannon. Po 17 letech se do Prahy vrátí i Edgar Torronteras, který byl v roce 2000 u zrodu akce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud