4. října 2017 • 14:56

Synek si náležitě užil oslavy, na šestý titul teď nemyslí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Náročná a dlouhá cesta z Floridy zakončila úspěšnou sezonu skifaře Ondřeje Synka. Čtyřiatřicetiletý veslař se v Sarasotě v neděli stal popáté v kariéře mistrem světa a také kvůli komplikacím při návratu domů mohl svůj úspěch náležitě oslavit.


"Cesta byla náročná. Hlavně byla náročná after party hned po závodě. Z toho jsem se ale oklepal. Pak jsme si sedli do letadla a vraceli jsme se domů. V Amsterodamu jsme se ale v úterý večer zasekli, protože nám zrušili let. Započali jsme tak s další after party. Od neděle jsem spal jen čtyři hodiny," řekl Synek s úsměvem na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Příští týden mu bude pětatřicet, takže další oslavy ho ještě čekají. I díky úspěchu na šampionátu. "Teď ale nic dalšího neplánuju. Až bude čas. Teď se chci hlavně věnovat rodině, protože jsem byl v poslední době hodně pryč. Spíše tomu necháme volný průběh. Ono se ale pořád něco slaví," uvedl dobře naladěný veslař.

Synek se ziskem pátého titulu mistra světa na skifu vyrovnal svému dlouholetému rivalovi Mahému Drysdalovi z Nového Zélandu a Němci Peteru-Michaelu Kolbemu. Za rok bude mít šanci je překonat a osamostatnit se v čele historických tabulek.

"Zatím jsem o tom ale nepřemýšlel. Samozřejmě, že chci pokračovat a nechci pokračovat s cílem, abych byl druhý. Na další roky se budu svědomitě připravovat a chtěl bych to dotáhnout do další olympiády," řekl Synek s výhledem na Tokio 2020. "Nepřemýšlím nad tím, že bych měl šest titulů, ale spíše nad tím, že chci být úspěšný a vyhrát," podotkl.

Rodák z Brandýsa nad Labem je s Drysdalem, který letošní sezonu po triumfu na olympiádě v Riu vynechal, v kontaktu. Psali si před finálovým závodem i po něm.

"Před závodem se mě ptal, jestli má vůbec vstávat, tak jsme mu psal, že určitě. Pak mi gratuloval a říkal, že se bude muset vrátit, že to moje vítězství vypadalo moc jednoduše," uvedl Synek, jenž na MS jasně ovládl všechny své jízdy a ve finále porazil druhého Kubánce Ángela Fourniera o téměř tři sekundy. "On vše bere prestižně a určitě si to nebude chtít nechat ujít," naznačil Synek, že i Drysdale bude za rok usilovat o šestý titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud