Jakub Hlaváč
9. prosince 2013 • 16:34

Tato myšlenka má budoucnost: Hokejová Liga mistrů teď přežije

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokusy vytvořit hokejovou Ligu mistrů už tu byly. A končily neslavně. Ten poslední po jediném ročníku. Přesto si myslím, že tahle myšlenka má budoucnost. Nová soutěž má naději i díky tomu, že stojí na rozumných základech. Zdá se, že nepohltí sama sebe.



Mohou se ozývat hlasy, že je to liga pro partu vyvolených. Ano 26 klubů má účast jistou. Jenže právě ony se o vznik soutěže zasloužily. Spolufinancovaly ji. A přizvaly i mistry a vítěze základních části šesti TOP evropských šampionátů.

Na peněžní odměny připadne v prvním roce přibližně jeden a půl milionu eur. Což vám nenaplní rozpočet na další století, na druhou stranu to nebude částka pro projekt likvidační. Stejně tak se zdají být pečlivě hlídány další náklady na organizaci a provoz.

Dalším důležitým faktorem životnosti bude zajímavost pro fanoušky. Přeci jen v takové Praze se sem tam dá jít na hokej sedmkrát týdně a teď přibude ještě jeden nový produkt. Věřím však, že pro klubisty interesantní bude.

Dost možná, než některé zápasy, které stále dokola nabízí domácí scéna. Přeci jen ostrá konfrontace se švédským či finským stylem nabídne srovnání úrovně jednotlivých soutěží. A to by mohlo diváky lákat.

Pro tradiční značky je to i šance vymezit se proti KHL. Ta zatím účast na projektu odmítla, respektive si kladla nesplnitelné podmínky. Především severští funkcionáři jí navíc nemohou odpustit „krádež“ Jokeritu Helsinky.

Teď tu tedy proti východní frontě bude stát i severozápadní. Nebude tak megalomanská, ale nabídne nadnárodním organizacím dobrý prostor ukázat své produkty za hranicemi jednotlivých zemí. Marketingově by to mohlo fungovat.

Zatím jsou peníze zajištěné na tři roky. Ty ukážou, zda bude mít Liga mistrů respekt a bude o ni zájem. Věřím, že hokeji pomůže. Své mezinárodní poháry mají i menší sporty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud