Michal Koštuřík
18. listopadu 2016 • 11:27

Harba proti Jihlavě i přes tučnou sankci? Zlín do toho asi půjde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Furt si říkáte: O co vlastně ten Zlín hraje? Opravdu si troufá na umístění v TOP 5 a evropské poháry? Stále to zní lehce fantasmagoricky, ale už je si třeba tento fakt seriózně připustit. Provinční klub definitivně změnil zajetou strategii, vycítil historickou šanci. Nevím, jak vám, ale mně to došlo tento týden. Možná pozdě, ovšem na tom tolik nesejde.



Až nyní mám totiž „v rukou“ patřičný důkaz. Podle mých informací se vedení klubu (trenér Bohumil Páník prioritně také) přiklání k tomu, aby dnes v Jihlavě nastoupil v útoku Haris Harba. Osmadvacetiletý Bosňan, který je ve Zlíně na hostování do konce podzimu právě z Vysočiny. Ve smlouvě má, jak už to v Česku bývá, klauzuli o tom, že proti svému domovskému celku nesmí hrát. Respektive smí, ale druhá strana za jeho start zaplatí mastné penále. V Harbově případě jde údajně o sankci ve výši 200 až 300 tisíc korun. Žádná láce.

A co teď s tím? Dosavadní praxe byla prostá. Nikomu se kvůli jednomu hráči a jednomu zápasu cálovat nechtělo, takže si dotyčný vzal volno a v bitvě proti „svým“ zůstal mezi diváky. Tohle zažily mimo jiné desítky kmenových hráčů Sparty, rozesetých po celé lize. Nic nenormálního.

Jenže ve Zlíně chtějí zbourat stereotypy a do pokladny jsou ochotni kvůli Harbovi sáhnout. Stojí jim to za to. Mimo hru mají pět hráčů, do útoku se nabízí pouze duo Diop–Jordan.

V minulých letech by to znamenalo, že si holt na lavičku sednou samí obránci, případně se povolá mladík z juniorky. A kdyby byl k mání jediný útočník, šel by klidně na hrot defenzivní matador David Hubáček. Nějak by se to prostě pošolíchalo, přetrpělo. Hlavně aby to nic nestálo.

Zlín dříve a letos? Jiné světy. Prioritní myšlenka bosse Červenky a spol.: Zapomeňme na záplaty, když se nabízí lepší sportovní řešení. I když za nemalý peníz. Večer čekám Harbu v sestavě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud