17. června 2014 • 08:31

Maminka Špotáková přijde o Tretru! Zastavilo ji slepé střevo

Autor: nit, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpařka Barbora Špotáková nebude startovat na dnešní Zlaté tretře v Ostravě. Dvojnásobná olympijská vítězka má zánět slepého střeva, který se lékaři zatím rozhodli léčit konzervativně antibiotiky. Pro Špotákovou měla být účast v Ostravě třetím závodem po návratu z mateřské pauzy.



„Moc mě to mrzí, do Ostravy jsem se těšila,“ uvedla Špotáková ráno. Její podezření na zánět slepého střeva potvrdilo vyšetření, lékaři se ale rozhodli, že Špotákovou operovat nebudou.

Po obědě byla propuštěna do domácího ošetřování. "Po nasazení antibiotik se prý její stav výrazně zlepšil," řekl dnes v Ostravě její kouč Jan Železný.

„Věřím, že za rok se do Ostravy vrátím a potěším diváky svým výkonem. Letošní závod budu sledovat z postele, určitě to bude skvělá podívaná. Všem atletům přeji hodně štěstí,“ vzkázala oštěpařka.

Špotáková měla být jednou z největších hvězd dnešní Zlaté tretry. K závodění se po loňském narození syna Janka vrátila vítězstvími na Diamantové lize v Římě, kde hodila 66,43 metru, a na pražském Memoriálu Josefa Odložila (64,08). V Ostravě měla usilovat o nejlepší světový výkon Němky Lindy Stahlové.

Zlatá tretra i tak nabídne fanouškům plejádu osobností světové atletiky. Program na vítkovickém stadionu začíná už od patnácti hodin, kdy se Keňanka Florence Kiplagatová vydá na trať hodinovky a 20 000 metrů, v obou disciplínách se bude pokoušet o překonání světového rekordu.

„Ráda bych poprosila diváky, aby mi přišli zafandit. Jejich podporu budu pro překonání rekordu moc potřebovat,“ uvedla Kiplagatová.

Hlavní hvězdou mítinku je francouzský tyčkař Renaud Lavillenie, který v zimě překonal halový světový rekord legendárního Sergeje Bubky. Na stovce se čeká rychlý čas od světové jedničky Justina Gatlina. Poté, co se pro virózu omluvil ruský výškař Ivan Uchov, získali pořadatelé na poslední chvíli Ukrajince Bohdana Bondarenka, jenž v sobotu v New Yorku vyrovnal evropský rekord 242 centimetrů.

Představí se i české hvězdy v čele s trojicí oštěpařů tréninkové skupiny Jana Železného – Vítězslavem Veselým, Petrem Frydrychem a Jakubem Vadlejchem.

Špotáková po triumfu: Potřebuju závodit, na tréninku se nevyhecuju
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud