15. února 2012 • 11:49

VIDEO: Veselý za Washington poprvé nedohrál. Ale vyhrál

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vylepšil své maximum v NBA v doskocích, ale poprvé také v zámoří nedohrál. Vedle tří bodů, devíti doskoků a tří asistencí si český basketbalista Jan Veselý připsal proti Portlandu (124:109) i premiérově šest faulů a musel předčasně opustit dvě a půl minuty před koncem zápasu palubovku.



Odehrál svůj druhý nejdelší zápas v NBA. Skoro 29 minut. A na hřišti Portlandu pomohl Jan Veselý k sedmé výhře Washingtonu Wizards v sezoně. Dokonce druhé v řadě na hřišti soupeřů.

„Todle byl důležitý krok kupředu. Cítím, že rosteme v dobrý tým,“ lebedil si po zápase Nick Young, který si připsal pětatřicet bodů.

A Veselý se toho stává v mladém týmu součástí. Znovu naskočil sice jako střídající hráč, jenže to prý nehraje roli. „Ať začíná v základu nebo nastupuje ze střídačky, pořád hraje se stejně velkým nasazením,“ říká o něm kouč Randy Whittman.

Český basketbalista si navíc stanovil nová maxima. V doskocích a faulech. Devět doskočených balonů proložil šesti nedovolenými zákroky a tím i předčasným koncem. Jenže, ono to tak nějak s defenzivním stylem hry sebou nese.

Sestřih zápasu Portland Trail Blazers vs Washington Wizards:

Esteticky naopak potěšil parádní přihrávkou na obra Javala McGeeho, autora osmnácti bodů. „Cítil jsem, že každý v týmu dřel na toho dalšího,“ všiml si McGee. Ve statistice plus/mínus byl Veselý osm bodů v plusu.

„Myslím, že kluci měli dobrý den,“ říkal Whittman. „Neohlížíme se do minulosti. Odehráli jsme pár děsivých zápasů, ale ne teď. Máme spoustu nováčků, takže teď se musíme učit jak správně hrát a nedělat si starosti ze soupeřů.“

A to je pro Veselého rozvoj jen dobře. Další utkání odehrají Wizards již dnes v noci, proti LA Clippers v čele s hvězdným Blakem Griffinem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud