13. února 2012 • 05:10

Kordová předvedla tátovu roznožku. Moje trofeje už nemají cenu, říká on

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do pěti do rána seděl u internetu a na dálku sledoval, jak si vede jeho dcera na profesionálním golfovém turnaji v Austrálii. Pak si mohl Petr Korda dát na oslavu sklenku vodky. Jessica Kordová totiž Australian Open vyhrála. Stejně jako před lety on. "Byl jsem emocionálně opilý," říká bývalý tenista v rozhovoru pro deník Sport.



Obrázky neviděl, jen sledoval její skóre a trnul. Nemohl tedy v přímém přenosu sledovat ani záběr, který by se mu moc líbil – osmnáctiletá rostoucí hvězda totiž po vyhlášení vyskočila nad svůj pohár a předvedla vítěznou roznožku, stejnou, jakou slavil své triumfy Petr Korda.

"Asi ji požádala australská média," komentuje bývalý tenista dojemný moment. "Nejde o to, jestli mě kopíruje. Je to její moment, ona s ním nakládá. Moje trofeje pro mě v tuto chvíli nemají vůbec žádnou cenu, když vidím, že může zvednout tu svoji," říká Korda.

"Je to velký moment v jejím životě a s Reginou (manželkou) jsme strašně rádi, že jsme jí k tomu mohli být nápomocní. Teď je její čas, aby roztáhla svá křídla a hrála to, co si myslím, že může hrát," komentuje pro Sport první velké dceřino vítězství.

"Určitě má na to být velkou golfistkou. Záleží čistě jen na ní. My jí v tom pomůžeme, aby měla možnost jít si za svými cíli," dodává spokojený Petr Korda.

Rozhovor s Petrem Kordou a další informace k triumfu jeho dcery čtěte v pondělním Sportu!

Jessica Kordová slaví svůj první triumf na LPGA stejným poskočením jako slavíval své triumfy její otec Petr
Jessica Kordová slaví svůj první triumf na LPGA stejným poskočením jako slavíval své triumfy její otec Petr

Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud