Ivo Pospíšil
1. května 2015 • 12:00

Bitva Rossi vs Márquez pokračuje. Víme, co se v Argentině stalo, říkají

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Krev se rozproudila, bitva se rozjela – byť oba krotí vášně a snaží se ujistit, že se na jejich vztahu „nic nezměnilo.“ V bitvu generací a fenoménů se strhne víkendová GP Španělska v Jerezu mezi Valentinem Rossim a Marcem Márquezem. Soupeři z jiných týmů i jiných věkových skupin. Rivalové, kteří se střetli už v minulé GP Argentiny, a Španěla to tehdy bolelo.



O minulém víkendu si během motokrosu zlomil malíček a musel na operaci. „Měl jsem ho úplně nakřivo a museli mi ho narovnávat,“ přiznal Marc Márquez. Přesto se už o víkendu vrhne zpět na své hondě do boje. Za vítězstvím v GP Španělska. Za zdoláním svého soka Valentina Rossiho.

Nevraživost? Ne. Ale rivalita? To jednoznačně.

Ta prorostla ještě hlouběji v minulé GP Argentiny, kdy spolu ti dva bojovali o vítězství, až Márquez po vzájemném kontaktu upadl. Kdo za to mohl? Jen tisková konference před závody v Jerezu se nesla na této vlně…

„Byl na nás oba velký tlak. Nešťastně jsme do sebe drkli a bohužel Marc spadl,“ vrátil se ke střetu Rossi a Márquez zmiňoval: „Už jsme o tom spolu nemluvili, ale oba víme, co se tam stalo. Vím, k čemu došlo a myslím, že to Valentino ví taky.“

VIDEO: Střet v GP Argentiny

A když náhodou vypadalo, že novináři smysl jeho slov pochopili jen trochu konfliktněji, hned kroutil hlavou i prstem. „Ne, ne, ne,“ a pustil se do nového vysvětlování.

Stále pro něj platí, že Rossi je jeho idol, jehož plakáty měl vylepené v dětském pokojíčku.

„Můžu se od něj stále mnoho naučit,“ přiznal s úsměvem mladý fenomén, který už se stal dvojnásobným mistrem světa a Rossi se usmál: „Na našem vztahu se nic nezměnilo.“

I proto Rossi věří, že by v Jerezu nemuselo dojít k žádným ostrým odvetám. „Ne, to si nemyslím. Bylo to vůbec poprvé, co jsme se takhle utkali,“ řekl a po Maxu Biaggim či Sete Gibernauem má dalšího rivala.

„Každý příběh je jiný. S Biaggim jsme nikdy neměli kdovíjak vřelé přátelství a je to stále stejné. Se Setem jsme byli kamarádi, ale v roce 2004 se to změnilo, kdy v Kataru nehrál čistě. Přesto jsme zase teď přátelé,“ vyprávěl Rossi.

„Když závodíte na takovéto úrovni, je těžké zůstat dobrými přáteli, ale můžete mít dobré vztahy. Takhle to prostě v našem světě chodí. Na trati se snažíme na maximum, abychom skončili před tím druhým, ale mimo ní máme k sobě respekt,“ dodal Ital, který útočí už na svůj desátý titul v kariéře.

A Márquez mu stojí v cestě. Španělův letošní útok na zlatý hattrick se zatím dostává do pozadí, přesto právě v bojovnosti se chce od Rossiho inspirovat. Vyhrávat se zlomeným malíčkem – i tohle je výzva, která Márqueze do domácí GP Španělska v Jerezu žene.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud