Miroslav Horák
8. ledna 2014 • 04:54

Naganský hrdina Svoboda: Že nejede Hudler? Největší nespravedlnost

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Hudler je v této sezoně největší hvězdou Calgary Flames, v NHL má z českých hokejistů víc bodů pouze David Krejčí. Na nominaci pro olympiádu v Soči to ale nestačilo. "Letos pro to víc udělat nemohl," říká zklamaný Hudlerův agent a člen zlatého týmu z Nagana Petr Svoboda v deníku Sport. "Ale kdo ví, třeba od něj trenér čekal, že se bude na ledě i prát..."



"Nechci tady o Jirkovi mluvit jako jeho agent. Tím, jak na sobě poslední roky pracuje, jaké výkony podává na ledě, je agentem sám sobě. Loni na mistrovství světa patřil mezi naše nejlepší hráče, letos pro nominaci víc udělat nemohl. Ale kdo ví, třeba od něj trenér čekal, že se bude na ledě i prát," říká Svoboda v rozhovoru pro deník Sport. 

"Jirkovo opomenutí považuju za největší nespravedlnost, jakou jsem za poslední roky v hokeji zaznamenal," míní hráčský agent, který vedle Hudlera zastupuje i Jaromíra Jágra. "Když člověk pozoruje denně hokej, tak si udělá jistý obrázek. A já ho denně pozoruju, bavím se s různými generálními manažery z NHL, je to moje práce."

Petr Svoboda nerozumí rozhodnutí Aloise Hadamczika nevzít na olympiádu Jiřího HudleraFoto Barbora Reichová (Sport)
Téma Hudler a reprezentace však neotevřel poprvé až po nominaci. S Hadamczikem byl Svoboda v kontaktu už před zveřejněním pětadvaceti jmen pro Soči: "Volal mi a ptal se mě na určité věci. Ano, vedli jsme spolu debatu. A řekl jsem mu jen to, co na vlastní oči vidím. Všechno ostatní byla omáčka okolo. Tohle byla moje poslední debata s ním. Na hokej se dívám jinak."

"Co vím, tak Jirkovi trenér Hadamczik ani nevolal, že ho do Soči nebere, některým jiným to zavolal. Těžko usuzovat, co by to mohlo znamenat," dodává na adresu českého trenéra.

"Ale nechci mluvit jen o Hudym, napadají mě i jiná jména, třeba Fleischmann je skvělý hokejista, Vrbata hraje poslední tři roky výborně. Hejda má v Coloradu skvělou sezonu. Nebo Kindl. Toho sleduju od mládí, za minulé dvě sezony hodně vyrostl. Má všechno," říká Svoboda. "Tihle kluci všichni hrají výborný hokej. Aspoň tedy na téhle straně světa. Ti všichni by měli za naši republiku hrát." 

Podobné názory, jaké předkládá střelec zlatého gólu z finále legendárního turnaje v Naganu, jsou navíc předmětem diskuzí nejen mezi fanoušky: "Dostávám teď telefonáty od kluků hokejistů, našich nejlepších, co jsme mívali a co nedávno skončili. Mají taky něco za sebou a říkají mi stejná slova, jaká používám já."

"Jinak já našemu nároďáku přeju, aby to v Soči dotáhl co nejdál. Klukům přeju úspěch," uzavírá Svoboda.

Rozhovor s Petrem Svobodou čtěte ve středečním vydání deníku Sport!
Deník Sport 8. 1. Deník Sport 8. 1.Foto Sport

Jiří Hudler v NHL válí, na místo v týmu pro ZOH v Soči to ale nestačilo
Jiří Hudler v NHL válí, na místo v týmu pro ZOH v Soči to ale nestačilo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud