10. ledna 2017 • 19:24

Kajakář Dostál ovládl anketu o nejlepšího českého kanoistu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším sportovcem Českého svazu kanoistů za rok 2016 se stal kajakář Josef Dostál, dvojnásobný olympijský medailista z Ria de Janeiro v rychlostní kanoistice. Ve svazové anketě porazil kajakáře Jiřího Prskavce, který byl na olympiádě v Brazílii třetí mezi slalomáři, třetí místo obsadil jeho kolega z divoké vody kanoista Vítězslav Gebas, čtvrtý muž z Ria. Týmem roku je bronzová olympijská posádka čtyřkajaku ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Dostál a Jan Štěrba.



Dostálovi vítězství v hlasování odborníků přinesly stříbrná olympijská medaile v individuálním závodu na 1000 metrů a bronz ve čtyřkajaku na stejně dlouhé trati. "Rozčiluje mě, že jsem v Riu nevyhrál," čertil se na oko Dostál, ale minulou sezonu označil za úspěšnou.

Už za ní ale udělal tlustou čáru. "Doufám, že nová sezona bude aspoň tak vydařená," řekl. "Letos je v Račicích mistrovství světa, které pro nás bude speciální, ale z dlouhodobého hlediska mě žene dopředu olympiáda v Tokiu," uvedl muž, který za vítězství v anketě dostal při vyhlašování španělskou sušenou kýtu. "Abys měl hlad po vítězství," řekl mu moderátor večera.

Loňský vítěz ankety Prskavec kromě bronzu na OH získal zlato na mistrovství Evropy a také vyhrál závod Světového poháru v Troji, kde první čtyři místa opanovali domácí kajakáři.

Čtyřkajak vyhrál anketu popáté v řadě. "Sezona byla díky bronzu jednoznačně úspěšná. I když jsme směrem k olympiádě třeba pomýšleli výsledkově výš, povedlo se nám získat druhou olympijskou medaili. Byl bych jen rád, kdyby se tenhle trend podařilo udržet," řekl zadák čtyřkajaku Štěrba.

Anketa o nejlepší sportovce Českého svazu kanoistů 2016:
Jednotlivci: 1. Dostál (rychlostní kanoistika), 2. Prskavec, 3. Gebas (oba vodní slalom).

Posádky: 1. Havel, Trefil, Dostál, Štěrba (K4, rychlostní kanoistika), 2. Prskavec, Hradilek, Přindiš (K1 hlídky, vodní slalom), 3. Fišerová, Galušková, Dušková (K1 hlídky, vodní slalom, juniorky).

Junioři: 1. Lhota, 2. Fišerová, 3. Kašpar, Mrůzek (všichni vodní slalom).

Osobnost sjezdu na divoké vodě: Martina Satková.

Osobnost maratonu: Anna Kožíšková.

Osobnosti vodní turistiky: Branislav Davídek, Petr Dittrich.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud