Komise se postavila za sudí! Odmítla protest Plzně. Na Spartě správně reagoval VAR
Komise rozhodčích se vyjádřila k nejvíce diskutovaným momentům druhého kola Chance Ligy. Jak v duelu Plzně s Jabloncem (1:1), tak na Spartě, kde se představila Mladá Boleslav (3:2), potvrdila správnost rozhodnutí sudích, respektive v jednom případě intervence VAR. Tím smetla ze stolu oficiální stížnost Viktorie proti řízení zápasu ze strany rozhodčích.
Komise hodnotila dvě situace ze sobotního zápasu v Plzni. Tím prvním byl ošklivý střet Martina Jedličky s jabloneckým Martinem Cedidlou, po kterém domácí gólman skončil se zlomeným nosem a otřesem mozku v nemocnici.
„Rozhodčí (Lukáš Nehasil) správně nařídil přímý volný kop pro domácí družstvo a správně neudělil osobní trest hráči hostujícího týmu. Oba svedli ve výskoku vzájemný souboj o míč, kterým jako první zahrál rukou domácí brankář a vzápětí došlo k nešťastné srážce obou hráčů hlavami při snaze hrát míčem,“ píše se v komuniké. Čili Nehasil jednal dle komise v souladu s pravidly, když Cedidlovi neudělil ani žlutou kartu.
Vlnu emocí vyvolal v témže utkání také vyrovnávací gól Nemanji Tekijaškiho v nastaveném čase, jemuž předcházel vzdušný souboj mezi plzeňským Svetozarem Markovičem a jabloneckým útočníkem Davidem Puškáčem. Loket hostujícího hráče byl sice vysoko, dle komise nikoliv rozporu s pravidly.
„Brance předcházel souboj o míč. Hráč hostů č. 24 vyskočil dříve a výše než hráč domácího družstva č. 3. Došlo ke kontaktu obou hráčů, ale nejednalo se o přestupek. VAR (Karel Rouček) správně neintervenoval,“ vysvětluje komise. Branka tedy padla v souladu s pravidly.
Trenér Mladé Boleslavi Aleš Majer se zase rozčiloval v závěru utkání na Letné, kdy za stavu 2:2 v 91. minutě VAR (Jan Beneš) intervenoval po zákroku hostujícího Martina Králika na nigerijského útočníka Viktora Olatunjiho v pokutovém území. Po následném přezkumu u obrazovky nařídil sudí Karel Rouček pokutový kop, který Lukáš Haraslín proměnil, čímž rozhodl o vítězství Sparty.
„Rozhodčí na základě intervence VAR správně nařídil pokutový kop pro domácí družstvo. Hráč hostujícího družstva č. 3 byl v souboji o míč později než hráč domácího družstva č. 7, nezasáhl míč a podrážkou šlápl na kotník a nárt domácího hráče. VAR správně intervenoval,“ píše se v hodnocení komise Libora Kovaříka.
| # | Tým | Z | Skóre | B |
|---|---|---|---|---|
| 1 | ![]() | 16 | 32:12 | 36 |
| 2 | ![]() | 16 | 30:17 | 34 |
| 3 | ![]() | 17 | 23:16 | 32 |
| 4 | ![]() | 17 | 31:30 | 28 |
| 5 | ![]() | 16 | 18:10 | 27 |
| 6 | ![]() | 16 | 29:16 | 26 |
| 7 | ![]() | 16 | 31:22 | 26 |
| 8 | ![]() | 17 | 29:24 | 26 |
| 9 | ![]() | 17 | 20:21 | 23 |
| 10 | ![]() | 16 | 14:19 | 19 |
| 11 | ![]() | 16 | 17:23 | 15 |
| 12 | ![]() | 17 | 11:21 | 13 |
| 13 | ![]() | 17 | 13:24 | 13 |
| 14 | ![]() | 16 | 22:37 | 13 |
| 15 | ![]() | 16 | 16:31 | 12 |
| 16 | ![]() | 16 | 8:21 | 11 |
- Skupina o titul
- Play-off o umístění
- Skupina o záchranu







































