24. září 2017 • 05:00

Ve Stromovce proběhl sportovní festival. Zahrál si i Bosák, zavoněla sádra

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik tisíc lidí strávilo sobotu v areálu OLYMPU ve Stromovce při prvním ročníku sportovního festivalu Prague Sport Games, který propojil amatérské a profesionální sportovce. K atrakcím patřil i exhibiční zápas fotbalového týmu Real Top Praha, v němž si zahrál i komentátor Jaromír Bosák.



Přihrávka a balon už letí na levé křídlo. Útočník si míč ťukne do běhu. V tom ale akci hasí hraniční zákrok Jaromíra Bosáka , který už dopředu slíbil, že předvede svůj pověstný skluz.

„Zavoněla sádra, trošičku…“ zaznělo z publika a Bosák se jen usmál.

Byl to jen jeden moment z dlouhého dne v areálu OLYMPU v pražské Stromovce. Organizátoři připravili bohatý program jak pro diváky, tak pro amatérské sportovce, kteří si chtěli některou z disciplín sami vyzkoušet.

Lidé se mohli zúčastnit turnajů od běžeckého biatlonu přes atletický čtyřboj, nohejbal, ping pong nebo pétanque. Mohli si také zkusit základy golfu, zápasu, snowboardingu nebo ragby. Na výběr měli celkem z osmnácti stanovišť, mohli získat například informace o fyzioterapii nebo první pomoci.

„Naší hlavní motivací bylo uspořádat Pražské sportovní hry pro veřejnost, aby se amatérští sportovci setkali s profesionálními sportovci v jejich areálu,“ vysvětluje za organizátory Lukáš Kerhart. „OLYMP se chce otevřít veřejnosti. Je to unikátní areál, o kterém Pražané moc neví.“

Sportovní areál ministerstva vnitra je hlavní základnou jednoho ze tří resortních středisek, kde se připravují sportovní reprezentanti.

Včera se lidé ve vzpírárně OLYMPU mohli při workshopu ptát atletů Petra Svobody , Radka Jušky , Nikoly Bendové a Evy Vrabcové-Nývltové , biatlonisty Jaroslava Soukupa a zápasnice Adély Hanzlíčkové.

„Bylo to super. Lidi se mohli zeptat, na co chtěli, co je napadlo. Myslím, že se o nás dozvěděli něco nové, co rádi děláme,“ pochvaloval si dálkař Radek Juška, kterému se líbí filozofie festivalu, která spočívá v propojení profesionálních a amatérských sportovců

„Je to super myšlenka. Je to dobré nejenom pro děti, ale i pro dospělé. Pod různými články se lidi diví, že jednou skočím, a podruhé ne. Tady si můžou na vlastní kůži vyzkoušet, jak to cítíme my,“ říká Juška.

„Nejlepší je, když si člověk udělá obrázek sám na sobě. Jednou jsem se s dědou díval na tenis a on začal nadávat: Proč to nedoběhl! Tak jsem dědu vytáhl na tenis, dal jsem tam pár kraťasů a od té doby má klid a ví, co si lidi musí zažít,“ dodává Juška s úsměvem.

Pořadatelé mají za sebou premiéru a plánují, že se z festivalu stane tradice.

„Za celý den se v areálu protočilo přibližně 3000 lidí, měli jsme téměř tři sta aktivních sportovců. Chceme Pražské sportovní hry pořádat každoročně,“ ujišťuje Kerhart.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud