Autor: frc
25.5.2016 • 10:34

315 km za 24 hodin na MTB! Patronka Superlife překvapila sama sebe

Vstoupit do diskuse
0

Je patronkou a tváří výzvy aplikace Superlife, která umí z cyklistů vyždímat i to, co v nich ještě před chvílí nebylo. Katarína Ludvíková, členka Kilpi Teamu, suverénně vyhrála 24hodinovku v Jihlavě, když na horském kole ujela 315 km. A to si mohla dovolit skončit o dvě a půl hodiny před soupeřkami! Díky tomu ve světě Superlife motivuje i ostatní.



Kolik kilometrů zvládnete ujet na jakémkoliv typu kola za dva týdny? Za touto jednoduchou otázkou se skrývá náročná výzva aplikace Superlife, do níž se na www.superlife.cz zapojilo 135 sportovců.

V ní nejde jen o vzdálenost, ale rovněž o to, zda někdo porazí ve virtuální hře podpořenou reálnými fyzickými výkony patronku a amatérskou šampionku na MTB Katarínu Ludvíkovou. Ti nejlepší získají ceny od partnera závodnice, outdoorové značky Kilpi, v hodnotě až 12 tisíc korun.

I díky tomu se každý den rodí výkony hodné obdivu. Ve výzvě „Pronásleduj Kilpi Team“ zatím vede Michal Liebmann, cyklista z Chebska, který už překročil hranici 900 km.

Ludvíková, která trénuje před a po práci ve firmě se stínící technikou a vedle toho se stará o dvě dcery, drží v obklopení mužů parádní třetí místo. Přední pozici si upevnila i díky jihlavské 24 hodinovce na MTB, kterou v ženské kategorii s přehledem vyhrála. Ujela 315 km, nastoupala 7 tisíc metrů a měla takový náskok, že si mohla dovolit slézt z kola už dvě a půl hodiny před koncem soutěže.

„Nikdy jsem nic podobného nejela a překvapila jsem i sama sebe,“ smála se 36letá bikerka. „V první třetině jsem byla druhá, ale ostatní holky pak začaly odpadat. Kdybych jela až do konce, budu v desítce i mezi chlapama, ale byla jsem už unavená,“ popisovala průběh závodu, který se odehrával na 8kilometrovém okruhu s převýšením 200 metrů.

Ludvíková celou jízdu zaznamenala i v aplikaci Superlife, kde má 5 dní před koncem výzvy na kontě 742 km a ukazuje, že limity jsou jen tam, kde si je každý nastaví. „Nečekala jsem, že na tom budu tak dobře. Ani v 24hodinovce, ani ve výzvě. Přeci jen chodím do práce a mám rodinu, nejsem žádná profesionálka. Kilometry najíždím ráno nebo večer s čelovkou.“
Nadšená cyklistka si v Jihlavě otestovala formu před červencovým závodem Isoma 1000 Miles, což je náročný bikový nonstop ultramaraton přes území bývalého Československa. Loni dojela třetí a letos může dopadnout ještě lépe. „Dokonce mě tenhle závod nabudil natolik, že bych zkusila mistrovství republiky na 24 hodin. Ale možná se to bude krýt se závodem na tisíc mil,“ dodává Ludvíková.

Poměřte se s patronkou Superlife i vy, nebo přijměte jakoukoliv další výzvu v nejběžnějších outdoorových sportech (chůze, běh, cyklistika, in-line bursle, koloběh).


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}