13. února 2012 • 22:00

Vztah Kvitová - Pavlásek? Slavný tenisový pár projde zkouškou

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapomeňte na to, že příteli české tenisové superstar Petry Kvitové Adamu Pavláskovi je o čtyři roky méně. To nejtěžší sedmnáctiletého nadějného hráče a světovou trojku teprve čeká. A zanedbatelný věkový rozdíl v tom nebude hrát roli.



Na tenisovém okruhu vznikla již celá řada partnerství, jejichž délka trvání nepřesáhla pár týdnů a stejně rychle, jako vznikla, se i rozpadla. Ale jsou zde i opačné situace.

Svého životního partnera našli na kurtech třeba Steffi Gráfová a Andre Agassi, Radek Štěpánek s Nicole Vaidišovou a řada dalších. Oproti tomu nevydržel ani devět let trvající poměr mezi Tomášem Berdychem a Lucií Šafářovou.

Jaké největší překážky tedy mohou čekat na pár Kvitová - Pavlásek? Podívejme se na některé z nich.

1. Mediální tlak


Daleko více prověří vztah českých nadějí právě jejich profese a mediální tlak, kterému jsou a budou oba vystaveni. A čím více úspěchů budou jeden z nich nebo oba mít, tím bude větší. Řada sportovců by mohla vyprávět romány o tom, jak těžké je čelit zájmu veřejnosti a zároveň nepřenášet případnou kritiku, která dříve či později přijde, do vztahu.

2. Odloučení


Internet, sociální sítě, telefon. To vše dnes umožňuje být v kontaktu v nejbližšími prakticky neustále. Osobní kontakt to však nahradit nemůže. Jak se Kvitová a její přítel vyrovnají s faktem, že se během roku většinu času neuvidí?

3. Kariéra


Petře Kvitové je jednadvacet let, kariéru má před sebou, o čtyři roky mladším Pavláskovi ani není potřeba mluvit. Oba dva mají před sebou třeba i patnáct let ve špičkovém tenise. Opravdu vydrží jejich vztah fungovat i za cenu velmi omezeného vzájemného kontaktu?


4. Stejnost profese

 

Dle názorů odborníků na mezilidské vztahy může být často problémem stejnost profese, ve které se oba partneři pohybují. A další věc: dokáže jeden z nich akceptovat fakt, že bude žít víceméně ve stínu svého slavnějšího partnera? I kdybychom byli velkými optimisty, těžko lze předpokládat, že oba budou dlouhodobě mezi tenisovou elitou.

5. Vzájemné odcizení

 

Společných turnajů mužů a žen není kromě grandslamů mnoho. Kvitová i Pavlásek se, jak už bylo zmíněno, během roku na okruhu mockrát nepotkají. Navíc přestávka mezi sezonami je velmi krátká. Aspekt vzájemného odcizení tak může být velmi vážným problémem. Jak se český pár se všemi nástrahami v budoucnosti vypořádá?

Petra Kvitová zářila i v Anglii, předávala ceny nejlepším sportovcům Británie. Doprovodil ji přítel Adam Pavlásek
Petra Kvitová zářila i v Anglii, předávala ceny nejlepším sportovcům Británie. Doprovodil ji přítel Adam Pavlásek

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud