14. září 2014 • 14:34

Federer poslal Švýcary po 22 letech do finále Davis Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nástupci dvojnásobných českých šampionů na daviscupovém trůnu budou buď jejich přemožitelé Francouzi, nebo Švýcaři. Těm dnes zařídil rozhodující třetí bod doma v Ženevě Roger Federer výhrou nad Fabiem Fogninim 6:2, 6:3 a 7:6. Švýcarští tenisté si zahrají o "salátovou mísu" poprvé po 22 letech.



Francouzi slavili postup přes český tým už po sobotní čtyřhře, Švýcaři si museli počkat do dnešního odpoledne. Federer, jemuž triumf v Davisově poháru v úctyhodné sbírce úspěchů chybí, v sobotu odpočíval a do deblu se Stanem Wawrinkou nenastoupil.

Světovou sedmnáctku Fogniniho porazil po dvou hodinách a jen ve třetí sadě nabídl 18 tisícům fanoušků v Palexpo areně drama. Ani do třetice mu však ve vzájemných duelech nedovolil získat ani set. O body se spolu s Federerem zasloužil i šampion Australian Open Wawrinka páteční výhrou právě nad Fogninim rovněž 3:0 na sety.

Švýcaři byli ve finále Davisova poháru jen jednou v roce 1992 s Rossetem a Hlasekem, tehdy prohráli s americkými hvězdami Agassim, Courierem, Samprasem a McEnroem. Letošní vrchol týmové soutěže se uskuteční od 21. do 23. listopadu, výhodu domácího prostředí budou mít Francouzi.

Semifinále tenisového Davisova poháru v Ženevě (tvrdý povrch):
Švýcarsko - Itálie 3:1 po třetí dvouhře
Federer - Fognini 6:2, 6:3, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud