23. prosince 2015 • 08:17

Murray má jasno: Klidně obětuji Australian Open, chci být u porodu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodina je víc než tenis. S takovou přistoupí k Australian Open (18.-31. ledna) Andy Murray. Světová tenisová dvojka je připravena melbournský turnaj opustit v jakékoliv fázi, pokud by manželka Kim Searsová začala předčasně rodit. Příchod prvního potomka očekávají v půlce února, což je nebezpečně blízko vyvrcholení úvodního grandslamu roku.



Murray prohrál finále Australian Open čtyřikrát v kariéře a je připravený obětovat klidně i další titulový zápas, jen aby byl u porodu. „Za každých okolností bych se odhlásil, být u porodu je pro mě důležité, ať už by ode mě bylo potřeba cokoliv,“ má jasno osmadvacetiletý tenista, jenž se s dlouholetou přítelkyní ženil letos na jaře a nyní z něj bude otec.

Kim Searsová očekává narození prvního potomkaFoto Profimedia.cz

Nemůže se prý dočkat. „Jistě, změní vám to celý život, ale v dobré slova smyslu. Nikomu neprospěje, když pořád myslí jen na tenis. Jistě, dítě bude rozptýlení, ale moc příjemné,“ těší se Murray, jenž před sezonou netrénoval jako tradičně na Floridě nýbrž v Dubaji, odkud má domů do Londýna za manželkou lepší letecké spojení.

V Perském zálivu trénoval nejen tenisové údery, ale také otcovské dovednosti. Po půlroční mateřské dovolené se totiž do jeho týmu vrátila Amélie Mauresmová a přivezla ukázat svého čtyřměsíčního syna Aarona. „Takže jsem se zdokonalil i v zacházení s miminkem,“ usmál se Murray.



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud