29. září 2016 • 18:12

Berdych vydřel výhru nad Kukuškinem, ve čtvrtfinále vyzve Veselého

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych jako nejvýše nasazený hráč zvládl vstup do turnaje v Šen-čenu. Michaila Kukuškina z Kazachstánu porazil ve dvou tie-breacích a je ve čtvrtfinále. V něm se utká s krajanem Jiřím Veselým, který ve 2. kole zdolal Španěla Iniga Cervantese 7:6 a 6:3.



Jednatřicetiletý Berdych je aktuálně na devátém místě světového žebříčku i v pořadí pro účast na Turnaji mistrů. V Šen-Čenu by se z pozice papírového favorita rád přiblížil jistotě startu na akci pro osm nejlepších hráčů sezony a první krok zvládl. Kukuškin byl ale obtížným protivníkem.

V první sadě si oba tenisté podrželi servis až do zkrácené hry. V ní hned na začátku vzal Berdych soupeři dvě podání a nakonec po třetím setbolu vyhrál 9:7.

Ve druhém setu Berdych dvakrát soupeře brejknul, ale vždy si nechal vzít servis zpět, takže znovu musel rozhodnout tie-break. V něm Berdych při svém podání zaváhal jen jednou a využil hned první mečbol (7:4).

Tie-break musel rozhodnout i první set mezi Veselým a Cervantesem. V něm ale třiadvacetiletý Čech už dominoval a soupeři dovolil vyhrát jen dvě výměny.

Dobrou pohodu si Veselý přenesl i do druhého setu. Při vlastním podání v něm zahrál hned čtyři "čisté" hry, soupeře brejknul na vedení 3:1 a zápas doservíroval k vítězství. V celém utkání dovolil Cervantesovi jen dva brejkboly a při svém podání ztratil pouze 12 míčků.

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (1-ČR) - Kukuškin (Kaz.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:4),
Tomic (4-Austr.) - Harrison (USA) 6:4, 4:6, 7:5,
Bellucci (Braz.) - Fabbiano (It.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4),
Veselý (8-ČR) - Cervantes (Šp.) 7:6 (7:2), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud