14. října 2017 • 10:17

Šarapovová je poprvé po dopingovém trestu ve finále turnaje WTA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Maria Šarapovová je poprvé od návratu na kurty po trestu za doping ve finále turnaje WTA Tour. V čínském Tchien-ťinu nedala v semifinále šanci domácí nasazené trojce Pcheng Šuaj a zvítězila za hodinu a čtvrt 6:3, 6:1. Její poslední soupeřkou bude Aryna Sabalenková z Běloruska, která podobně hladce přehrála Italku Saru Erraniovou 6:1, 6:3.



Pětinásobná grandslamová vítězka Šarapovová se na okruh WTA vrátila po trestu za doping koncem dubna ve Stuttgartu. Právě tam slavila dosud jedinou semifinálovou účast, v další části sezony laborovala se zraněními.

Třicetiletá Šarapovová neztratila v Tchien-ťinu, kde startuje díky divoké kartě, ještě ani set. V semifinále sebrala obhájkyni titulu Pcheng Šuaj v každé sadě dvakrát podání a porazila ji už pošesté ze sedmi vzájemných zápasů.

Bývalá světová jednička naposledy vyhrála turnaj v květnu 2015 v Římě, byla to její v pořadí 35. trofej. O další se utká s devatenáctiletou hráčkou ze začátku druhé stovky žebříčku Sabalenkovou, která ještě žádný titul mezi elitou nezískala.

Tenisový turnaj žen v Tchien-ťinu v Číně:

Dvouhra - semifinále:

Šarapovová (Rus.) - Pcheng Šuaj (3-Čína) 6:3, 6:1,
Sabalenková (Běl.) - Erraniová (It.) 6:1, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud