Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z Jágra je vynálezce: Sestrojil průlomovou vychytávku, kterou chtějí všichni!

Autor: mik

Největší z Čechů, génius Jára Cimrman, by z něj měl radost! Celou zemí oslavovaný hokejista Jaromír Jágr (44) se vydal v jeho stopách. Vynalezl stroj, který se na Floridě stal ihned hitem.

Vypadá to, že už i legendárního útočníka napadla hříšná myšlenka, že ani on nebude hrát hokej věčně. Takže zkouší, v čem by mohl řádit dál. A když je Čech, navíc dokonce »Jára«, tak proč nebýt vynálezcem!

Dvoudílné plavky, plnotučné mléko, i dynamit už vymyslel jeho fiktivní jmenovec, tak » Džegr « zkusil pro začátek hokejový zlepšovák. A hned první vlaštovkou se trefuje do černého.

Hokejista Jaromír Jágr vymyslel průlomovou vychytávku.
Hokejista Jaromír Jágr vymyslel průlomovou vychytávku.

„Jednou na tréninku mu spoluhráč vzal puk a Jágr hned zamířil do posilovny. Přidělal si hokejku na kladku posilovacího stroje a přes odpor závaží ji dokola stahoval k zemi,“ prozradil deníku Wall Street Journal kondiční trenér Panthers Tommy Powers novinku, která má obráncům ztížit nadzvedávání hokejek forvardů.

Vše o Jaromíru Jágrovi čtěte ZDE »

Neopakovat chyby!

Výsledek Jágrova experimentu? Kolosální úspěch! Jeho »Nadzvedávač hokejky« se stal hned hitem a spoluhráči na něj stojí frontu. „Už jsme tam tu hokejku rovnou nechali, protože teď už to používají všichni,“ uznal odborník Pantherů přes fitness, že Jágrův vynález funguje.

Snad i díky němu český nezmar válí jako zamlada, dál vede kanadské bodování Floridy (48 bodů) a ve čtvrtečním zápase v Coloradu (2:3) dokonce asistencí a bodem číslo 1850 dohnal v historické tabulce třetího Gordieho Howea.

Teď jen pozor! Jaromírův kolega z všeumělecké branže Cimrman si hromadu dalších vynálezů (telefon, žárovku, akumulátor…) nenechal včas patentovat a tím pádem mu připisovány nejsou. Tak jen Jardo neudělat stejnou chybu a honem na patentový úřad!