Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Frajer Fourcade! Biatlonový sympaťák rozdával medaile malým fanouškům

Autor: ija

Martin Fourcade je nejen skvělý biatlonista, ale i velký sympaťák. Francouzský obhájce a lídr Světového poháru úřadoval i v Novém Městě na Moravě, kde vyhrál sprint, stíhací závod i závod s hromadným startem a hýřil dobrou náladou. Své medaile pak rozdával malým fanouškům. 

Všimla si toho v průběhu víkendu televizní reportérka Jana Niklová. „Chlapík si šel za Fourcadem pro autogram pro syna, a Martin mu dal svoji medaili. Je to borec,“ napsala na Twitteru.

A nebyla to poslední ukázka dobrého srdce francouzského šampiona.Martin Fourcade rozdal fanouškům všechny tři zlaté medaile, které na Vysočině vybojoval.

Po nedělním vítězství udělal radost další maličké fanynce, čtyřleté Kristínce Doležalové z Prahy. „Prostě se u ní cestou na tiskovku zastavil a pověsil jí medaili na krk. Maminka myslela, že si dělá legraci a přiběhla na tiskovku, aby medaili vrátila," informoval facebookový profil českého biatlonu.  „Ne, to není legrace. Je tvoje,“ usmál se na malou holčičku Martin Fourcade a spěchal za dalšími povinnostmi.  

"Možná to tuhle holčičku tak namotivuje, že za dvacet let bude mít svou vlastní medaili," komentoval to jeden z fanoušků. 

Fotografie holčičky s medailí vyvolala na facebooku českého biatlonu velký ohlas. "Za půl hodiny měla tato fotografie pět tisíc lajků. U jiných fotek se válíme po sněhu, snažíme se o co nejlepší záběr. A nemáme ani polovinu lajků za celou dobu. Jsem rád, že tento dojemný záběr vyvolal takový ohlas," řekl fotograf Petr Slavík, který s reprezentačním týmem objíždí závody Světového poháru.

Unikátní atmosféra! Tisíce diváků hnaly Soukalovou ke zlatu
Video se připravuje ...

SP V BIATLONU NOVÉ MĚSTO 2016 - AKTUALITY ZDE >>>

Martin Fourcade, vítěz závodu s hromadným startem na SP biatlonistů v Novém Městě na Moravě, daroval svou medaili malé fanynce.
Martin Fourcade, vítěz závodu s hromadným startem na SP biatlonistů v Novém Městě na Moravě, daroval svou medaili malé fanynce.