Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

To je ironie! Útočili na fotbalisty Slavie, poničili autobus hokejistů

Autor: pta, iSport.cz

FOTOGALERIE | Následky nedělního útoku chuligánů na fotbalisty Slavie nesou také slávističtí hokejisté. Hráči předposledního týmu Gambrinus ligy totiž cestovali z Jablonce autobusem, kteří používají Bednář a spol., kteří po čtyřech kolech vedou hokejovou extraligu.

Když autobus s nápisem HC Slavia Praha zastavil před nedělní půlnocí u stadionu v Edenu, začalo kolem něj být pořádně rušno. Skupina nespokojených fanoušků v kuklách začala útočit na fotbalisty týmu, který si i po výměně trenéra připsal další porážku. A na podzim sdílí s mnohem úspěšnějšími hokejovými kolegy stejné vozidlo.

A útočníci měli narozdíl od hráčů na hřišti v Jablonci nabito. Směrem k autobusu vrhali dlažební kostky, skleněné lahve, či zapálenou pyrotechniku. „Naštěstí se nikomu nic nestalo,“ uvedla mluvčí fotbalové Slavie Soňa Nouzáková.

Jeden z hozených předmětů poškodil autobus hokejové Slavie
Jeden z hozených předmětů poškodil autobus hokejové Slavie

Autobus však bez úhony neskončil, šrámy jsou na něm jasně znát. I kvůli vysklenému bočnímu sklu se škoda vyšplhala na 50 tisíc korun. Hokejisté Slavie by však kvůli napjaté situaci mezi fotbalisty v sešívaném trpět neměli.

"Nemyslím si, že to na nás bude mít nějaký bezprostřední dopad. V úterý hrajeme doma a pokud by se oprava protáhla do dalších dní, myslím si, že by nám smluvní dopravce dodal jiný autobus. Zatím jsme to ani neřešili," uvedl Jakub Mezlík, mluvčí hokejové Slavie.

V průběhu podzimu by měla fotbalová Slavia získat vlastní autobus, jak nedávno prozradil ředitel klubu Jaroslav Šeterle. „V současnosti se pracuje na podobě designu a v průběhu podzimu by Slavia měla mít klubový autobus s vlastním polepem a logy,“ uvedl Šeterle v nedávném online rozhovoru na oficiálních stránkách klubu.