19. září 2013 • 20:32

Jihlava bude platit! Zásah proti fanouškům Slavie byl nepřiměřený

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Vysočina Jihlava musí zaplatit pokutu 40 tisíc korun za nepřiměřený zásah pořadatelské služby proti fanouškům Slavie v utkání 7. kola první fotbalové ligy. Pražský klub disciplinární komise FAČR za chování jeho příznivců nepotrestala.



Slávisté v Jihlavě obsadili také tribunu určenou výhradně domácím fanouškům a pořadatelé proti nim zasáhli. Vršovický klub pak poslal Vysočině otevřený dopis s žádostí o vysvětlení.

V něm Slavia mimo jiné napsala, že najatá bezpečnostní agentura hosty obklíčila a znemožnila jim prostor opustit ani na toaletu. Při zásahu, který vedení Pražanů označilo za neadekvátní, prý ochranka použila také slzný a pepřový sprej, štíty nebo teleskopické obušky.

Jihlava mimo jiné odpověděla, že na stadionu slávističtí fanoušci způsobili "pyrotechnickou show" škody v řádech několika desítek tisíc.

Slavii disciplinární komise nepotrestala s tím, že se neprokázalo, že by klub byl přímo zodpovědný za chování svých fanoušků na stadionu v Jihlavě. U domácích podle komise došlo k porušení povinností pořadatele.

Disciplinární komise udělila pokutu 20 tisíc korun střížkovským Bohemians Praha za neoprávněný start Zdeňka Volka v červencovém přípravném utkání.

Zastavenou činnost na jedno soutěžní utkání mají kvůli čtyřem žlutým kartám brněnský Martin Husár, Martin Lukeš z Ostrava a Lukáš Kubáň s Janem Trousilem ze Slovácka. Jeho kapitán Trousil navíc vynechá další zápas za to, že proti Příbramí ještě dostal červenou kartu.

Za další vyloučení z předchozího 8. ligového kola si jednou nezahrají příbramský Claude Videgla a Karel Hrubeš ze Slavie.

Ve Fotbalové národní lize dostali za čtyři žluté karty trest na jedno utkání Jiří Böhm ze Žižkova a mostecký Petr Řehák. Za červenou kartu pak jednou nenastoupí Radek Porcal z Varnsdorfu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud