Ivo Pospíšil
30. prosince 2013 • 00:16

Měl helmu, ale jel po těžké trati. Jak Schumacher havaroval?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdánlivě nikterak vážný incident se mění v pořádné drama. Zdravotní stav legendárního pilota Michaela Schumachera se po jeho nehodě na lyžích výrazně zhoršil a sedminásobný šampion F1 musel kvůli krvácení do mozku podstoupit v nedělních večerních hodinách operaci a nyní bojuje o život. Jak k samotné nehodě ve francouzských Alpách došlo?



Chystal se projet na lyžích. Na konci roku 2013 a pět dní před svými pětačtyřicátými narozeninami. Nebylo to poprvé, a vůbec nic neobvyklého. Michael Schumacher je již řadu let vášnivým a velmi dobrým lyžařem.

Jenže jeho nedělní projížďka ve francouzských Alpách se svým čtrnáctiletým synem mezi sjezdovkami La Biche a Mauduit se změnila v drama.

Podle francouzských médií Schumacher krátce před polednem havaroval a narazil hlavou do skály. K incidentu údajně došlo na označených sjezdovkách, avšak v extrémně náročných (neupravených) terénních trasách, kde je možno lyžovat na vlastní nebezpečí. (tzv. off-piste).

Následky nehody pomohla zmírnit helma, kterou měl Schumacher na hlavě. „Ano, měl ji,“ přiznal i ředitel areálu v Méribelu Christophe Gernignon-Lecomte, podle něhož Schumacher při transportu vrtulníkem se záchranáři komunikoval. „Byl v šoku, otřesený, ale při vědomí.“ Záchranáři se prý za ním dostali již za osm minut.

Další okolnosti nehody šetří i policie. Schumacher byl následně transportován i z nemocnice v Moutiers do Grenoblu, kde je nyní držen v umělém spánku. Podstoupil operaci, ale s těžkým poraněním mozku bojuje o život.

Bývalý mistr světa F1 Němec Michael Schumacher se vážně zranil při lyžování. Lékaři na klinice v Grenoblu bojují o jeho život
Bývalý mistr světa F1 Němec Michael Schumacher se vážně zranil při lyžování. Lékaři na klinice v Grenoblu bojují o jeho život

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud