Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jágr musí naskočit na led, jinak přijde o štědré bonusy: Jde mu o prachy!

Autor: hoz

Nastoupí, zacinká. Nenastoupí, nezacinká. Jaromír Jágr (45) může být zase o pár dolarů bohatší. Od dalšího finančního bonusu v Calgary ho dělí jen jeden zápas. Otázkou je, jestli ho do něj pustí bolavé tělo!

Od poslední sezony musel » Džegr « s penězi hodně dolů. Na Floridě bral 5,5 milionu dolarů včetně prémií (asi 120 milionů korun). To v Calgary má podle smlouvy jistý »jen« 1 milion dolarů (asi 22 milionů korun), na další milion dolarů si může přijít na bonusech.

První bonus už má v kapse, 250 tisíc dolarů (5,5 milionu korun) bral po odehraných deseti zápasech v sezoně. Dalších 100 tisíc dolarů (2 miliony korun) pak »sebere« pokud odehraje dvacet zápasů v základní části NHL.

A mety dvou desítek mačů by mohl dosáhnout v noci ze čtvrtka na pátek, kdy Calgary hraje proti San Jose. Jenže. Poslední dvě kola Jágr v sestavě »plamenů« chyběl, naposledy hrál před deseti dny proti Vancouveru.

Veronika Kopřivová o svatbě s Jágrem mlží. Bude tedy veselka?
Veronika Kopřivová o svatbě s Jágrem mlží. Bude tedy veselka?

I proto může být pokladník kanadského klubu v klidu, co se týče zbylých bonusů. Další peníze na účet by Jágrovi naskákaly pokud by odehrál třicet zápasů, pětačtyřicet duelů a finální bonus je za postup týmu do play off (podrobněji v tabulce).

Sice musel s platem hodně dolů, ale to legendární »osmašedesátku« moc nebolelo. „Málokdo by ti v mých letech nabídl něco víc. Na druhou stranu zase není žádný tlak,“ vzkázal Jágr po podpisu smlouvy. „Být nejhůř placenej hráč v mužstvu není na jednu stranu vůbec špatné. Ode mě nikdo nebude chtít padesát, šedesát bodů za sezonu,“ dodal tehdy. Bodů už tolik mít nebude, to je jisté. Teď mu půjde hlavně o počet zápasů...

Jágrova smlouva v Calgary

Základní plat:
1 milion dolarů (zhruba 22 milionů korun)

Bonusy:
10 odehraných zápasů: 250 tisíc dolarů (5,5 milionů korun)
20 odehraných zápasů: 100 tisíc dolarů (2 miliony korun)
30 odehraných zápasů: 150 tisíc dolarů (3,2 milionů korun)
45 odehraných zápasů: 200 tisíc dolarů (4 miliony korun)
Postup do play off: 300 tisíc dolarů (6 milionů korun)

Veronika Kopřivová o svatbě s Jágrem mlží. Bude tedy veselka?
Video se připravuje ...