Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jen čtyři veřejnoprávní TV v Evropě mají práva: Kde chytíte Ligu mistrů »zadarmo«?

Autor: ps

Zapomeňte na to, že vám někdo dá v dnešní době něco zadarmo… A už vůbec ne Ligu mistrů v televizi! Jen občané čtyř zemí v Evropě se za své koncesionářské poplatky podívají na nejlepší klubovou soutěž planety. Češi mezi nimi nejsou…

Nechce platit za Messiho kličky a Ronaldovy bomby v Champions League na sportovním kanálu? Pak zbývá buď naladit veřejnoprávní televize z Chorvatska, Maďarska, Srbska či Švýcarska, nebo se tam rovnou odstěhovat! V těchto zemích si totiž následující tři roky užijí Ligu mistrů za koncesionářské poplatky.

„Soukromé kanály, které mají jen sportovní zaměření, využívají daleko větší prostor pro reklamu než veřejnoprávní televize. Pak nás prostě přeplatí,“ zamýšlí se nad velmi diskutovaným tématem současnosti komentátor Jaromír Bosák .

Los osmifinále Ligy mistrů
Los osmifinále Ligy mistrů

V konkurenčním prostředí se pohybuje třiadvacet let a moc dobře ví, jak těžké je zaplatit balík za to nejlukrativnější, co divák může dostat. „Problém je v penězích, v ničem jiném,“ říká smířeně a neznalým v oboru vysvětluje: „Chápu lidi, kteří byli zvyklí, že mají LM u nás. Kromě koncesionářských poplatků neplatili nic dalšího, ale doba je jiná. Změnila se. Peníze rozhodují o všem,“ narážel na fakt, jak to chodí i za hranicemi.

„Stačí se podívat po Evropě. Stejně jako Česká televize dopadla většina dalších stanic. Třeba i v takových velmocích jako je Německo, Anglie, Francie nebo Španělsko už fotbal na veřejnoprávních televizích neuvidíte. A to jsou proti nám obrovské kolosy,“ podotýká.

Pomalu se tedy rozlučme s pohodou, která u nás vládla od roku 1992, kdy ČT začala Ligu mistrů vysílat. Od nové sezony otevřete peněženky a cálujte! Jinak o tu fantastickou podívanou přijdete…

Jak vysílají LM v Evropě?

Veřejnoprávní televize

Chorvatsko
Maďarsko
Srbsko
Švýcarsko

Soukromé televize

Andora
Anglie
Belgie
ČESKO
Dánsko
Finsko
Francie
Itálie
Makedonie
Nizozemsko
Německo
Norsko
Polsko
Rakousko
Řecko
San Marino
Slovensko
Slovinsko
Španělsko
Švédsko
Turecko 

Pozn.: Některé (neuvedené) státy o koupi práv na Ligu mistrů stále jednají.

SESTŘIH Ligy mistrů: Chelsea - Atlético Madrid 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - PSG 3:1. Souboj gigantů pro německého mistra
Video se připravuje ...