Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Namakaný Čech promluvil o situaci v Arsenalu: Z Chelsea mi nevolali

Autor: om

Jedničku má na tričku, ale kdo půjde do brány, až dnes Arsenal nastoupí proti Atlétiku Madrid? Petr Čech (36), nebo Bernd Leno (26)? Čech prohlásil, že nehodlá své místo vyklidit.

Kromě Atl. Madrid se Arsenal pod novým trenérem Unaiem Emerym (46) utká v přípravě i s PSG, Chelsea či Laziem. A 12. srpna vstoupí do Premier League proti Manchesteru City! Emery uvidí v akci oba hlavní kandidáty na místo v bráně. Vybere Bernda Lena, německou posilu za 550 milionů korun, nebo dá prozatím přednost legendě Petru Čechovi ?

„Mám smlouvu ještě na jeden rok a vím, že klub se mnou počítá. Jsem tu a budu se rvát o to, abych byl v sestavě. Doufám, že jednička nezůstane jen na mém dresu,“ usmál se Čech, jenž je v souboji o místo na hřišti považován většinou až za toho druhého.

„Z Chelsea mě nikdo nekontaktoval,“ stručně řekl ke spekulacím, že by na Stamford Bridge mohl nahradit Belgičana Courtoise. Ten má údajně namířeno do Realu.

„Podobnou situaci jsem zažil mnohokrát. Může to být nové pro ty, kteří jsou v Arsenalu léta a zažili tu jediného trenéra, ale ne pro mě. Když já byl v Chelsea, vystřídalo se tam jedenáct koučů. Přesně vím, jak to chodí: Musíte tvrdě makat a dokázat, že patříte do základní jedenáctky – to je vše,“ vyprávěl na prahu nové sezony dobře naladěný Petr.

Petr Čech je zvyklý chytat ve volném dresu, takto vypadal v minulé sezoně
Petr Čech je zvyklý chytat ve volném dresu, takto vypadal v minulé sezoně

Čech: Jsem připraven, že si post jedničky Arsenalu budu muset vybojovat
Video se připravuje ...