Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šílená tragédie. Úspěšný krasobruslař náhle zemřel. Bylo mu teprve třicet!

Autor: ris

Krasobruslařský svět se zalyká slzami. Ve třiceti letech ho po srdeční zástavě náhle opustil teprve třicetiletý Chris Reed.

Syn amerického otce a japonské matky, jenž se narodil v Michiganu, reprezentoval asijskou velmoc na osmi světových šampionátech a dvou olympiádách. „Jsem hluboce zasažena, že můj bratr, můj roztomilý, milý, charismatický a milující bráška Chris o víkendu nečekaně zemřel,“ uvedla na sociálních sítích zdrcená Reedova starší sestra Allison.

Ladný tanečník tvořil dlouhé roky taneční dvojici s další sestřičkou Cathy, kterou po jejím kariéry v roce 2015 vyměnil za Kanu Muramotovou, jež tehdy přešla k párovému krasobruslení z dlouholeté sólové kariéry. Společně se před dvěma lety na Hrách v Pchjongčchangu umístili na patnáctém místě!

Naturalizovaný Japonec Chris Reed náhle zemřel! Dlouholetý pár tvořil se sestrou Cathy!
Naturalizovaný Japonec Chris Reed náhle zemřel! Dlouholetý pár tvořil se sestrou Cathy!

Brusle hodil známý sympaťák do garáže teprve vloni. U ledu ale setrval jako choreograf a trenér. „Vždycky chtěl u sportu zůstat a v Japonsku rozvíjet náš sport,“ stojí v prohlášení Mezinárodní bruslařské unie. „Se sestrou Cathy se pečlivě připravoval na druhou kariéru.“,