Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bojuje se zákeřnou nemocí, ale užívá si života! Legendární basketbalista řádil ve vlnách

Autor: as

Co s tím, když mám mizernou imunitu a Amerika je zamořená koronavirem? Hurá do Evropy! Basketbalová superstar Earvin »Magic« Johnson (61) ukazuje, že není mistrem jen na palubovce. Bravurně řádí třeba i na vodním skútru.

Pětinásobný šampion NBA v dresu LA Lakers a trojnásobný nejužitečnější hráč ligy je ikonou nejen pro své úspěchy, ale i kvůli téměř třicetiletému boji s HIV virem. „Jsem HIV pozitivní. Okamžitě končím kariéru a svůj život odteď zasvětím boji proti této smrtelné nemoci,“ šokoval 7. listopadu 1991 se slzami v očích celý svět.

S Dream Teamem ještě získal olympijské zlato v Barceloně, stal se z něj byznysmen, jeho majetek se odhaduje na 20 miliard Kč. A díky kombinaci léků, které denně užívá, aby infekce HIV nepropukla v nemoc AIDS, se zdravotně drží nebývale dobře. Proto si může užívat i letních radovánek.

Legendární Earvin »Magic« Johnson řádil na vodním skútru
Legendární Earvin »Magic« Johnson řádil na vodním skútru

Nejprve způsobil poprask na Jadranu, když se svojí superjachtou Aquila zaparkoval ve Splitu. „Je tady Jordan !“ šířila se mezi Chorvaty, basketbalovými fanatiky, senzační zpráva. Média panikařila, všechny restaurace obklíčili fotografové s fanoušky, než se ukázalo, že jde o jiného legendárního »MJ«. Kolem Johnsona i tak vznikl v následujících dnech nevídaný cirkus.

Mnohem větší pohodičku si užívá nyní na francouzské Riviéře. Při toulkách po St. Tropez ho nepronásledují hordy obdivovatelů a ve vlnách si 206 cm vysoký čahoun může v klidu zaskotačit na oblíbeném skútru. Tohle je parádní léto!