Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Historický průlom. První handicapovaná sportovkyně na titulní straně Playboye!

Autor: ris

Statečná, nebojácná a sexy. Prsařka Elena Krawzowská (26) má pro strach uděláno. Stříbrná medailistka z Her v Londýně do každé výzvy skočí naplno. Není divu, že kývla i na neodolatelnou nabídku k focení pro prestižní pánský časopis. Stala se tak vůbec první handicapovanou sportovkyní na titulce Playboye!

Jedna za největších hvězd zrakově postižených trpí Stargardtovou chorobou - autozomálně recesivní onemocnění sítnice. Má jen tříprocentní vidění. Na ní byste ale oči mohli nechat. A o to jde. „Takovou příležitost jsem si nemohla nechat ujít,“ glosovala nadšeně prestižní nabídku.

Odvaha jí rozhodně nechybí. Ve vodě, ani před objektivem. „Dva dny focení byly skvělé. Vždycky jsem chtěla zažít alespoň den v roli profesionální modelky, což se mi splnilo. Hodně jsem si to užívala,“ nezakrývala původem Kazaška s ruskými kořeny, jež se s rodiči ve dvanácti letech přestěhovala do Německa.

Ani netajila, že sérií lechtivých obrázků vzbudila pozdvižení. „Někteří fanoušci byli trošku v šoku. Ale musím říct, že většinou mě zpětná vazba příjemně překvapila. Bylo tam spoustu komplimentů,“ dodala stříbrná plavkyně z paralympiády v Londýně 2012.

Půvabná německá handicapovaná plavkyně Elena Krawzowská
Půvabná německá handicapovaná plavkyně Elena Krawzowská