Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nezemřel. Jen spí. Rodina se chystá na poslední rozloučení s Ondřejem Hodboděm (†19)

Autor: ptr

V pátek 2. října je čeká obrovsky těžký okamžik. Takový, který žádný člen rodiny nechce zažít. Poslední rozloučení s milovaným Ondřejem Hodboděm (†19), který se rozhodl ukončit svou pouť životem.

Celá tryzna za tragicky zesnulého se uskuteční v obřadní síni krematoria v Nymburce. Atletický oddíl SKP Nymburk, pod jehož hlavičkou mladý atlet závodil, zveřejnil parte, na kterém je v pozadí symbolicky závodní dráha.

„Nezemřel. Jen spí. Má-li sen, je krásný. Zdá se mu o těch, které miloval a kteří milovali jeho.“ Tak zní citát k poslednímu rozloučení, který rodina vybrala.

I ze smutečního oznámení je patrno, že byl Ondřej atlet tělem i duší. „S bolestí v srdci oznamujeme, že ve svém životním závodě už další překážky nepřidá náš drahý syn, bratr, vnuk, kamarád a skvělý atlet.“ Nejtěžší věta, kterou kdy rodina musela sepsat...

Mladý běžec spáchal sebevraždu ve čtvrtek 24. září, když si jako svůj osud vybral skok z 10.patra. K fatálnímu rozhodnutí jej údajně dohnaly deprese, ze kterých bohužel nenašel jiné východisko. Pětinásobný národní šampion na středních tratích měl pouhých 19 let.

 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Parte mladého atleta
Parte mladého atleta