30. září 2020 • 13:20

Pohádka z NHL jako film! Story rolbaře, který uhranul svět, natočí Disney

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh o rolbaři, který se přes noc stal hrdinou NHL, si hokejový svět bude pamatovat navěky. Uplynulo již sedm měsíců od chvíle, kdy "stařík" David Ayres jako náhradní gólman vychytal ve dvaačtyřiceti letech Carolině vítězství v Torontu. Už tehdy bylo poblázněnému zámoří jasné, že taková story musí být co nejlépe zvěčněna. Nyní vyšlo najevo, že by se novodobý "zázrak na ledě" měl dočkat zfilmování. Snímek by měla produkovat společnost Disney.



S informací, že by se úžasná událost z 23. února 2020 měla dostat na stříbrná plátna, přišla jako první manželka Davida Ayrese Sarah. V podcastu The PP1 prozradila, že s manželem nejprve jednali o knize a dokumentu. Později se jim však začalo ozývat až deset zájemců, kteří chtěli produkovat film o pohádce na ledě.

Hrdina NHL, jehož vítězná hokejka je již umístěna v Síni slávy, se nejprve dohodl na produkování s britským hercem Jamesem Cordenem. „Pak ale Corden mluvil se svým sousedem, který je velké zvíře v Disney,“ řekla Ayresová. Moderátor podcastu se následně zeptal, jestli tedy příběh jejího muže opravdu natočí Disney. „Bude to Disney, jo!“ radovala se Sarah, která bavila zámoří již v únoru během i po duelu v Torontu.

Pro nadnárodní společnost The Walt Disney Company přitom není točení sportovních bijáků ničím neznámým. Naopak, z její dílny pochází řada povedených snímků, jako například Hokejový zázrak, životopisný film o úspěchu amerických hokejistů na olympiádě v Lake Placid 1980, Nepřemožitelný či Rudy. Ayres tak zřejmě může být klidný, zpracování svého příběhu vložil do rukou filmařů zaručujících kvalitu.

TOP 5 sportovních filmů: legendy tenisu i příběh kontroverzní krasobruslařky
Video se připravuje ...

Film by neměl zobrazovat pouze slavný zápas v Torontu, ve kterém nyní třiačtyřicetiletý Kanaďan zaskočil za dva zraněné brankáře Caroliny (i Petra Mrázka ), dovedl Hurricanes k vítězství 6:3 v již skončené sezoně a stal se tak legendou celé soutěže. Měl by být i o rolbařově mládí, během kterého musel podstoupit transplantaci ledviny. Na tvorbě se Ayres bude určitě podílet, zatím ale zůstává otázkou, kdo si hrdinného rolbaře zahraje.

Takto slavili hokejisté Caroliny vítězství nad Torontem s hrdinou Davidem Ayresem.

Rolbař David Ayres se stal největší hvězdou utkání, do kterého nečekaně zasáhl jako brankář Caroliny
Rolbař David Ayres se stal největší hvězdou utkání, do kterého nečekaně zasáhl jako brankář Caroliny

  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud