Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Tragédie při rallye: Krásná navigátorka nepřežila náraz do borovice!

Autor: ris

Celý život měla před sebou, jenže osud tomu chtěl, že svoje cíle už nikdy nenaplní. Půvabná mladá dáma Laura Salvová (†21) zahynula při tom, co měla nejraději – rallye! Talentovaná navigátorka nepřežila zdrcující náraz do stromu.

Rally Vidreiro v portugalské obci Marinha Grande tak skončila už po první soutěžní erzetě, v níž Lauřin parťák Miguel Socias nezvládl řízení a poslal jejich speciál Peugeot do vzrostlé borovice. Do stejné, kterou pár minut před nimi trefila jiná posádka, jejíž nehoda se ještě obešla bez zranění.  

V sobotu pár minut po desáté dopoledne tak nešťastný pilot zaktivoval záchranné složky závodů. Lékaři, hasiči, tratoví maršálové, ti všichni se krásné brunetce snažili zachránit od fatálních následků. „Do tří minut jsme byli na místě, ale už jsme nemohli pomoct,“ konstatoval šéf podniku Nuno Jorge.

Půvabná navigátorka rallye Laura Salvová se svým pilotem Miguelem Sociasem
Půvabná navigátorka rallye Laura Salvová se svým pilotem Miguelem Sociasem

Přitom o její život tak bojovali. „Intubovali jsme ji, okamžitě požádali o rychlou leteckou přepravu, bohužel vrtulníku nakonec nebylo třeba, lékaři ji prohlásili za mrtvou,“ sdělil velitel tamní jednotky dobrovolných hasičů Vitor Milost.

Nikdo nechápal, jak se něco takového mohlo stát. Podle dostupných zdrojů se jednalo o bezpečný úsek na začátku erzety, kde auta zdaleka nedosahovala svých limitů. Přesto tady vyhasl mladý život slečny, jež navigovala už ve svých šestnácti letech, milovala muziku a studovala právničinu.  

Rallye byla pro její rodinu vášní. Na stejném závodě navigovala rovněž její sestra Maria.