Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Strach ve Spartě o supertalent Hložka: Křehký jako Rosický?

Autor: nem

Kluk jako buk. Rtuťovitý, samý sval, a složí ho drobounká částečka chodidla. To je pech! Činovníci i fanoušci Sparty prožívají stavy úzkosti kvůli zranění Adama Hložka (18).

Letenští poletí do Skotska k zápasu Evropské ligy s Celtikem Glasgow (ve čtvrtek od 21:00, ČT Sport). Ofenzivní supertalent »Hložan« půjde ve stejný den pomalu a opatrně k lékaři.

„Hložek podstoupí v nadcházejícím týdnu několik vyšetření, zdravotní tým ACS konzultuje možnosti léčby i s odborníky v zahraničí,“ oznámil štáb rudých.

Podle informací z kuloárů kráčí o zánártní kůstku. Středeční chirurgický test má ukázat, zda je zlomená či naštípnutá. Pole verdiktu tuzemských medicínských kapacit pak dají v klubu hlavy dohromady nad tím, jak Hložka co nejlépe a nejrychleji vykurýrovat. V případě fraktury může léčba trvat až dva měsíce, takže hrozí, že Adam v tomto roce dohrál.

„Určitě proběhne konzultace s doktorem Müllerem-Wohlfahrtem. Máme s ním velmi dobré zkušenosti včetně Tomáše Rosického,“ řekl Blesku Hložkův manažer Pavel Paska. Jo, nynějšímu sportovnímu řediteli Sparty »Rosovi« dával věhlasný mnichovský specialista před lety do kupy podkolenní šlachu a sparťanům nezbývá než věřit, že u Adama jde o jednorázový malér. Že ho při festovní tělesné konstituci minou ustavičné trable, jež pronásledovaly subtilní klubovou ikonu Rosického.

Sparta si hýčká klenot jménem Adam Hložek
Sparta si hýčká klenot jménem Adam Hložek

„Na první zahraniční angažmá by West Ham nebyl pro Hložka špatný, ale raději bych ho viděl v Dortmundu,“ pronesl legendární čarostřelec Jan Koller, který pro Borussii pracuje a zaznamenal spekulace, že londýnský tým po Součkovi a Coufalovi loví na Letné.

Momentálně je to tak, že když Adam pocestuje do Německa, tak bohužel jen k lékaři. Sledovat jej budou s očima stopkách také Lipsko, Atlético Madrid, Arsenal, AC Milán či Galatasaray Istanbul. Ti všichni mají o zdravého rodáka z Ivančic zájem se stovkami milionů korun v prkenicích.