Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sexy české tenistky ví, jak zaujmout: Znásilnily žebříček!

Autor: as

Rekord vyrovnán a současně i pokořen! České tenistky končí okleštěnou sezonu ve velkém stylu: hned devět z nich se zabydlelo v elitní světové stovce. Něco takového se dosud podařilo pouze jednou v historii, ovšem tentokrát je to jiné kafe.

Grandslamové triumfy nepřišly, boj o další fedcupovou trofej ukradla pandemie, nicméně žádný ústup ze slávy se nekoná. Češky v tenise nadále excelují, devítinásobné zastoupení ve stovce hovoří za vše.

Pravda, Američanek tam je hned dvakrát tolik, ale ostatní země se už dívají partě kolem Plíškové a Kvitové na záda. Před rovnými desíti lety předvedly tuzemské vyslankyně navlas stejnou erupci, jenže tehdejší česká jednička Šafářová byla až na 33. příčce.

Šarmantní česká tenistka Kristýna Plíšková
Šarmantní česká tenistka Kristýna Plíšková

Nyní jsou hned čtyři Češky ve třicítce a všech devět v sedmdesátce! „Je to vážně neuvěřitelné, kolik nás tam nahoře v posledních letech je. Na takovou malou zemi to je skoro zázrak,“ komentovala českou invazi Petra Kvitová.

Když před dekádou končila spolu s dalšími osmi krajankami ročník ve stovce, hned další rok slavně vyhrála Wimbledon. Teď jich je tam znovu devět.

Že by avízo velké grandslamové slávy v sezoně 2021?!

       Češky sezona 2020

     Češky sezona 2010

6.

Plíšková Ka.

33.

Šafářová

8.

Kvitová

34.

Kvitová

21.

Vondroušová

41.

Koukalová

27.

Muchová

59.

Benešová

37.

Strýcová

67.

Strýcová

51.

Bouzková

81.

Voráčová

64.

Siniaková

83.

Ondrášková

65.

Krejčíková

95.

Záhlavová

69.

Plíšková Kr.

100.

Hlaváčková