Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Fotbalistka odmítla držet minutu ticha pro Maradonu (†60): Byl to pedofil a násilník!

Autor: ptr

Celý svět truchlí pro geniálního fotbalistu Diega Armanda Maradonu (†60). Tedy téměř celý svět. K uctění památky se téměř na každém stadionu držela minuta ticha a nyní se našla fotbalistka, která odmítla vzdát legendě hold.

V sobotu se konalo přátelské utkání mezi týmy Deportivo Abanca a Viajes Interrías FF. Před začátkem se hráčky seřadily do zástupu na půlce hřiště a chystaly se uctít zesnulého minutou ticha. Paula Dapenaová (24) z hostujícího týmu však měla jiný názor. Rozhodla se, že si bývalý fotbalista její úctu nezaslouží a sedla si zády k tribuně na zem. Tím vyvolala po celém světě velkou vlnu nevole.

„Před několika dny, v Den eliminace genderového násilí, takové gesto nebylo učiněno. Pokud nebyla držena minuta ticha obětem násilí, nejsem ochotna to udělat pro násilníka a pedofila. Proto jsem si sedla na zem a otočila se zády,“ uvedla Dapenaová své vysvětlení, navzdory faktu, že Maradona z takových skutků nebyl nikdy ani obviněn.

Na internetu se její skutek stal okamžitě velmi propíraným tématem. Když se později připojil i výsledek utkání, které vyhrálo domácí Deportivo nad týmem Dapenaové 10:0, tak se její čin rázem stal terčem mnoha vtipů. Našly se ale i pochvalné reakce, že se děvče nebálo vystoupit z davu a postavit se za věc, které věří.

Během minuty ticha si Paula Dapenaová sedla na zem a zády.
Během minuty ticha si Paula Dapenaová sedla na zem a zády.