Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kauza sexistické Lopraisovy posádky se nelíbí federaci: Nechutné, odsuzujeme to!

Autor: ama

Nevkusné video s peprným chlapským komentářem, které natočili a následně zveřejnili členové týmu Aleše Lopraise (41) v závěru letošní Rallye Dakar, budí emoce dál a dál. Do kauzy se totiž vložila Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Dotčené tak nejsou jen šestnáctileté dcery bývalého závodníka Martina Koloce Aliyyah a Yasmeen, jichž se sexistické řeči o černoškách a sjízdnosti týkaly.

„Naprosto odsuzujeme nechutné a ponižující komentáře namířené proti závodnici Aliyyah Kolocové a její sestře Yasmeen na Rallye Dakar,“ napsali zástupci FIA v oficiálním prohlášení podpořeném organizátorem rallye a mistrovství Evropy v závodech tahačů.

Federaci a manažerům se nelíbí ani fakt, že se Loprais za svá slova sice omluvil, avšak inkriminované video následně nestáhl nikdo z jeho týmu z Facebooku.

„Rasistické a sexistické komentáře, které se objevily na palubních záběrech konkurenčního týmu z jiné série motoristického sportu, nemohou a nebudou tolerovány. Pro tyto postoje není místo nikde - ve sportu ani ve společnosti,“ doplnil promotér společnosti A.S.O.

Co zaznělo v Lopraisově kabině: Hele, černoška z Roudnice jde vpravo
Video se připravuje ...