Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obviněný Roman Berbr převádí majetek na manželku Damkovou: Dášo, je to všechno tvoje!

Autor: zal

Dostala důvěru, která z ní dělá víc než jen polomanželku. Z korupce a zpronevěry obviněný Roman Berbr (66) převádí celý svůj nemovitý majetek na Dagmar Damkovou (46).

Za policií vyšetřované čachry s rozhodčími, zápasy a penězi plzeňského krajského svazu mu hrozí až šest let vězení. Teoreticky mu může být z rozhodnutí soudu i obstaven majetek. A tak Roman Berbr , jak informovaly Seznam Zprávy, začal jednat, aby si ochránil, co se dá.

Po třech měsících strávených ve vazbě byl 13. ledna propuštěn a dále je vyšetřován na svobodě. Jindy žoviální Taťka náčelník, jak mu jeho nohsledi přezdívali, utíkal z věznice bez jediného slova. Teď vychází najevo, do čeho se pustil poté, co šatlavu opustil.

O necelý měsíc později, konkrétně 8. února, bylo na katastrálním úřadě v Plzni podáno několik návrhů na vklad. Všechny mají stejného jmenovatele: Převádí nemovitosti, které byly v držení Romana Berbra či společným majetkem manželů, jen a pouze na Dagmar Damkovou . O týden později pak stejný osud potkává i byt 2+kk v Hostivici u Prahy, který si fotbalový mocipán pořídil teprve v listopadu 2019.

Dagmar Damková a Roman Berbr
Dagmar Damková a Roman Berbr

Zdá se, že Damková, která stejně jako její obviněný muž skončila ve všech funkcích na fotbalové asociaci a zůstává jen v komisi rozhodčích FIFA, drží s manželem dle slibu v dobrém i špatném. Jeho milenka ze Strahova Nikol Müllerová, kterou během říjnové šťáry také navštívila policie, protentokrát ostrouhala.

„Polomanželka říkám Dagmar proto, že se jmenuje jinak,“ vysvětloval kdysi Berbr nelichotivé přízvisko své paní. Té však po vypršení časové plomby (1. a 8. března) bude patřit ne půlka, ale celý jeho nemovitý majetek, který si exrozvědčík StB pojistil zřízením věcného břemene.