Radek Špryňar
18. února 2021 • 10:55

Sídlo FAČR jako detašované policejní pracoviště? Malík hraje o volitelnost

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prý by si Národní centrála pro boj s organizovaným zločinem měla na Strahově zřídit detašované pracoviště, jelikož v kancelářích ministerstva fotbalu zasahuje v posledních měsících a letech až příliš často. I takové fóry létaly éterem v souvislosti s další policejní akcí v sídle Fotbalové asociace České republiky.



Snad by to bylo docela vtipné, kdyby situace nebyla tak alarmující. Fotbal v očích široké veřejnosti dopadl na morální dno, pozbyl poslední zbytky respektu a úcty.

Hromady Berbrových kumpánů zůstávají u vesel a bez jakéhokoli studu se snaží udržet u moci. Za pomoci praktik, které vyznával jejich Náčelník. Udává se, vyhrožuje, zastrašuje. Obzvlášť před blížícími se volbami, v kterých by – očima idealistů – mělo dobro zvítězit nad zlem.

Mezitím na světlo vylézají další nechutné skandály a podezření. Jednou vychytralá akce dezinfekce, jindy Ondrášovka Cup zavánějící podvodem za půl milionu korun...

V silně neutěšeném stavu navíc dochází k nepřijatelnému selhání autorit, pokud tak směle lze označit předsedu FAČR – spolku obžalovaného v dotační kauze, jehož někdejší první místopředseda teprve nedávno vyšel z vazební cely.

Nový Sport Magazín věnovaný firmě FAČR kupujte ONLINE na iKiosek.cz>>>

Ve středu Martin Malík rozeslal médiím tuto zprávu: „Na fotbalové asociaci dnes nedošlo k žádnému zásahu ze strany Policie ČR. Asociace pouze policii poskytovala maximální součinnost v její další práci.“

Pokud to chápu správně, podle Malíka byla středeční akce útvaru NCOZ prkotinou. Pardon, já tomu říkám nemístné zlehčování situace. A to z jednoho prostého důvodu: v zákulisí se ví, že asociační šéf má ambici „předsedničit“ i další čtyři roky, k tomu mu má dopomoci hlas silných klubů, u nichž údajně našel zastání.

Jenže každá taková aféra mu víc a víc láme vaz. A zrovna dezinfekce je kauzou vypadající pro Malíka velice ošklivě.

Volby se blíží a Malík hraje – na detašovaném pracovišti – různými způsoby o jednu maličkost: zůstat „volitelným“.

Hloubkovou sondu do fungování FAČR najdete v pátečním Sport Magazínu!

Sport Magazín Sport MagazínFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud