Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejlepší hokejista dějin Gretzky pohřbil otce (†82): Dojemná řeč nad rakví!

Autor: ris

Nejlepší z nejlepších Wayne Gretzky (60) vyprovodil na poslední cestu milovaného tatínka Waltera (†82), který skonal ve čtvrtek. Jak uvedl jeho milovaný syn, trpěl Parkinsonovou chorobou i dalšími vážnými zdravotními problémy.

Poslední rozloučení s Walterem Gretzkym, chlapem, který legendárnímu synovi vtisknul do srdce nejen lásku k nejbližším, ale také k hokeji, se uskutečnil v kanadském Brantfordu. „Byl nevšedním mužem, který zbožňoval život a miloval rodinu,“ pronesl při smuteční řeči Gretzky junior, čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu.

V osmdesátých letech stál »The Great One« v čele takřka neporazitelné dynastie Edmontonu Oilers. A jeho největším fanouškem a podporovatelem byl právě tatínek Walter. „Svět by byl mnohem lepší, kdyby byli všichni jako můj táta,“ zadržoval slzy šedesátiletý Gretzky.

Na otce nikdy nedal dopustit. „Měl srdce ze zlata. Všechny nás to moc bolí. Těžké období, ale jsem vděčný, kolik lidí jeho smrt zasáhla a kolik z nich mu projevilo úctu, poněvadž si to moc zaslouží,“ řekl nejlepší hokejista všech dob a suverénně nejproduktivnější hráč historie nejslavnější ligy světa - NHL.

Pohřeb se konal v sobotu odpoledne v Gretzkého rodném městě Brantford v Ontariu. Fanoušci v dresech a s hokejkami v rukách lemovali cestu smuteční kolony. Vzhledem ke covidové situaci byl obřad bohužel skromnější, než by si Walter Gretzky zasloužil.

Zdrcený Wayne Gretzky vyprovodil na poslední cestu milovaného tatínka Waltera
Zdrcený Wayne Gretzky vyprovodil na poslední cestu milovaného tatínka Waltera