3. února 2021 • 11:11

Tisící zápas tvrďáka Webera. Děkoval prázdným tribunám, pobavil Plekance

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tisíc zápasů v základní části NHL. Tuhle slušnou porci má za sebou kanadský tvrďák Shea Weber. Milníku dosáhl dnes v noci v utkání proti Vancouveru, na kostce stadionu v Montrealu běžela blahopřání, hlasatel se přidal. Chyběli jen diváci, kteří by 35letému obránci určitě aplaudovali ve stoje. Akt slávy oslavenec zkazit nenechal. I tak vstal, mával na všechny strany a děkoval, jako by hala byla plná. Pobavil nejen spoluhráče, fanoušky u televize, ale i bývalého cenra Canadiens Tomáše Plekance na Twitteru.



„Mnoho lidí neví, že mimo led jsi velký plyšový méďa (ang. teddy bear), přitom na ledě jsi tvrdý a drsný jako grizzly,“ hovořil o Weberově povaze a přístupu bývalý spoluhráč z Nashvillu Ryan Suter. „Gratuluju k tisícovce, zasloužil sis to. Makal jsi každý den. Hrozně rád jsem s tebou hrál, prožili jsme spolu skvělé chvíle,“ blahopřál skrze video na nhl.com v současnosti obránce Minnesoty Suter.

V krátké přestávce během zápasu gratuloval hlasatel v domácí hale Canadiens Bell Centre, na kostce zněla blahopřání současných spoluhráčů. Za klepání hokejek o střídačku tak kanadský bek vstal a děkoval nejen spoluhráčům a soupeřům z Vancouveru, ale pobavil i malým zamáváním směrem k prázdným ochozům.

Poděkováním imaginárním fanouškům, kteří kvůli koronavirovým opatřením stále nemají na zápasy přístup, "dostal" i bývalého spoluhráče za mořem. Na twitterový příspěvek totiž zareagoval Tomáš Plekanec patřící také do klubu tisícovkařů. V základní části NHL odehrál 1001 utkání a většinu z nich odehrál právě v Montrealu.

S gratulací a vzpomínkou na draft v roce 2003 přispěchal i generální manažer Weberova bývalého klubu. „Měli jsme velké štěstí, že jsme tě mohli draftovat jakožto nová mladá organizace. Hokej tu teprve začínal. Co jsi pro nás na ledě i mimo něj udělal, byla skvělá práce. Pomohl jsi z Nashvillu vybudovat hokejové město,“ gratuloval a chválil celkový přístup GM Predators David Poile.

Weber má za sebou skvělou kariéru v NHL i v reprezentování Kanady. V dresu národního týmu vyhrál dvě zlaté olympijské medaile, další dvě přidal z mistrovství světa a ze Světového poháru v roce 2016 a jednu vlastní z MS juniorů. Získal i individuální cenu Marka Messiera za vůdcovské schopnosti, která oceňuje právě skvělý přístup na ledě i mimo něj.

Jedna trofej mu však ve výčtu chybí, pro mnohé to největší. I on sám by možná jedno olympijské zlato vyměnil za slavný Stanley Cup. Letos už bude Weberovi 36 let, načíná druhou tisícovku zápasů v základní části. Dočká se ještě zisku nejslavnější trofeje?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud