Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Audio nahrávka gólmana Kováře o incidentu Kúdely: Prý mu řekl zas*aná opice!

Autor: ris

Co na konci odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow mezi Slavií a Rangers řekl stoper Pražanů Ondřej Kúdela rozčilenému protihráči Glenu Kamarovi (25)? Náhradní gólman Slavie Přemysl Kovář (35) v nahrávce, jež koluje internetem, drama detailně popsal.

„Hoši, tak co tady se ku*va děje, to jsem v životě nezažil,“ začala emotivní zpráva. „Hodinu nás drželi na hřišti kvůli Kudymu, že řekl, vole, že je fuc*ing monkey (zas*aná opice), tak nás nechtěli pustit dovnitř,“ popisoval toho času zraněný brankář.

Klub z Vršovic se proti nařčení hráčů Rangers už v noci důrazně ohradil. Podle něj Kúdela zašeptal Kamarovi do ucha že je »You‘re fuc*ing guy« (sráč). „Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus,“ uvedl obránce v prohlášení na webu Slavie, která se za svého hráče stoprocentně postavila! 

AUDIO: Zvuková nahrávka gólmana Kováře o incidentu Kudely a Kamary: Prý mu řekl zas*aná opice!
Video se připravuje ...

Kovář je zvyklý řídit postupové oslavy, tentokrát ale na legraci nebyl přes výhru 2:0 prostor. „Teď nás pustili, Kudy si to s ním šel vyříkat. A na dopingový kontrole tam frajer přiběhl a natáhl mu jí. Rozbil mu rypák. Hoši, tak tohle se tady děje,“ nechápal.

Odjezd z Ibrox Stadium na hotel proběhl po partyzánsku. „Teď tady čekáme a máme jít někde zadním vchodem. Slušný, slušný,“ hlásil přímo ze stadionu Kovář a dodal: „Jinak já jsem chodil o berlích ještě asi tři dny zpátky, takže jsem byl rád, že jsem tady. Jak tohle dopadne?,“ dodal tiše.

Později se gólman Slavie pro Seznam Zprávy k tomu, co jeho slova v audionahrávce znamenala. „Ta slova jsou pouze nepravdivým obviněním ze strany hráče. V nahrávce jsem popisoval zejména tuto neuvěřitelnou situaci, kterou organizátoři obhajovali tímto nepravdivým výrokem.“ 

Po internetu koluje také záznam incidentu z televizních kamer, kde je zřetelně slyšet, co hráči Rangers volali na rozhodčí. Ihned po skryté promluvě Kúdely se Kamara rozčílil a pronásledoval slávistického stopera. Během toho se snažil přesvědčit rozhodčí, že byl terčem rasismu. Následně jeho spoluhráč Zungu řve na rozhodčí: „Řekl mu zas*aná opice!“

Gólman Slavie Přemysl Kovář
Gólman Slavie Přemysl Kovář