Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Klíčový obránce je pro osmifinále ze hry: Vykartovaný Bořil? Kouči, to byl kiks!

Autor: nem

Mač s Anglií se hrál na Mezinárodní den bez kalhotek. S nádechem černého humoru se dá říci, že štáb českého týmu byl myšlenkami v dámském klíně, protože jinak se případ Bořil snad ani nedá vysvětlit. Elitní levý bek Jan Bořil (30) si nekopne osmifinále Eura! Z trestu, který vůbec nemusel přijít.

Postup už byl ve stodole, čili v duelu s »Třemi lvy« (0:1) bylo záhodno ochránit hráče před druhou žlutou kartou a tím pádem před stopkou na play off šampionátu. Třeba tím, že si odfrknou v bezpečí tribuny, jako to udělali Angličané se svojí hvězdičkou Fodenem.

Po duelu s Chorvatskem šlo o pouhé tři plejery. O Hložka, o Masopusta, a o Bořila, bez něhož si trenér Šilhavý skoro nedokáže základní sestavu představit. Kvůli amatérské chybě bude muset! Právě »Bóřa« totiž v 61. minutě zbytečně zbořil zezadu Saku a portugalský sudí Dias nemilosrdně tasil.

Jedna karta a jedna karta jsou dvě karty. Ty počty jsou jasné jako facka i u Bořila. Tedy pokud na tu první nezapomenete, a tady zřejmě někdo zapomněl. Nebo možná špatně nastudoval turnajová pravidla.

„V kabině teď zkoumáme, zda je opravdu ze hry. Ale spíše to vypadá, že nebude hrát a do boje bude muset někdo jiný,“ pronesl po zápase až absurdní věty obvykle tuze svědomitý a prozíravý Jaroslav Šilhavý (59). Zkoumali pozdě…

Český obránce Jan Bořil dostal v utkání proti Anglii druhou žlutou kartu a nesmí nastoupit v osmifinále
Český obránce Jan Bořil dostal v utkání proti Anglii druhou žlutou kartu a nesmí nastoupit v osmifinále