Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Becker místo tenisu zhodnotil partnerku tenisty: Takhle ne, sexisto!

Autor: ris

Že má tenisový expert a legenda Boris Becker (53) slabost pro krásné ženy, není žádná novinka. Jen občas tak trošku zapomíná, že co mohl říkat do éteru před deseti lety, už dávno není v módě. Naopak.

A tak trojnásobný wimbledonský šampion čelí nenávistné kritice za to, že si během přímého přenosu ze čtvrtfinále turnaje turnajů dovolil hodnotit vzhled snoubenky tenisty Mártona Fucsovicse.  

Půvabná Anett Boszormenyiová vyrazila dvakrát rozvedenému Beckerovi dech. „Říká se, že v Maďarsku mají nejkrásnější ženy,“ spustil na adresu devětadvacetileté tmavovlásky. „Nevím, zda to je pravda, ale je velmi hezká,“ pokračoval lichotník.

Jeho kolega u mikrofonu John Inverdaleem se mimotenisových komentářů raději zdržel. Sám s nimi má špatnou zkušenost. O francouzské superstar Marion Bartoliové kdysi prohlásil, že z ní Maria Šarapovová nikdy nebude...

Teď si vzali fanoušci na paškál Beckera, který se musel omlouvat. Šlo podle něj o lehkovážnou poznámku, která neměla vyznít urážlivě. To rozhodně neukonejšilo Stephanii Hilborneovou, generální ředitelku organizace Ženy ve sportu. „Neměli bychom spíše inspirovat příští generace dívek ke sportu, než mluvit o tom, jak ženy vypadají?“ ptala se.      

Trojnásobný wimbledonský šampion Boris Becker jde do práce
Trojnásobný wimbledonský šampion Boris Becker jde do práce