Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Zlatá plavkyně fotila pro Playboy: Má kvůli tomu problémy v rodině!

Autor: ptr

Německá paralympijská plavkyně Elena Krawzowská (27) potěšila minulý rok své obdivovatele. Spanilá diva se nechala zvěčnit na odvážných snímcích pro magazín Playboy a stala se vůbec první hendikepovanou sportovkyní na titulní stránce prestižního časopisu. Teď se svěřila, že jí to způsobilo nemalé problémy v rodině.

„Jsem původem z Kazachstánu, což je muslimská a velmi konzervativní země. Části mé rodiny se mnou dodnes nemluví,“ řekla zlatá paralympijská plavkyně pro Abendzeitung. „Ale zpráva za těmito fotkami pro mě byla mnohem důležitější než to, co si o tom myslí část mé rodiny. Věřím, že jsem tím dala mnoha lidem odvahu a sílu,“ svěřila své pohnutky pro nafocení uměleckých aktů.

Plavkyně trpí vzácnou Stargardtovou chorobou - autozomálně recesivní onemocnění sítnice. Kvůli ní má pouze tříprocentní vidění. Ale to jí nezabránilo v tom, aby se naplno věnovala svému milovanému plavání. V něm sbírá nemalé úspěchy. Například vlastní stříbrnou medaili z paralympiády v Londýně 2012, ale především ve středu dosáhla i na vytoužené zlato na paralympiádě v Tokiu.

Elena Krawzowská je první handicapovanou Playmate v historii!
Elena Krawzowská je první handicapovanou Playmate v historii!