Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný okamžik na paralympiádě: Zásnuby na atletickém ovále!

Autor: ptr

Centrum sportovního světa pro rok 2021 je Tokio. Po odložené olympiádě se svých her dočkali i paralympionici. Sportovní výkony, nad kterými lze jen žasnout, jsou sice základem tohoto svátku, ale nejen všemožné disciplíny lze v hlavním městě Japonska spatřit. Na atletickém ovále se diváci dočkali krásného okamžiku, když ihned po závodě proběhly přímo v cílovém prostoru zásnuby.

Zrakově postižená reprezentantka Kapverd Keula Nidreia Pereira Semedová (32) sice nepostoupila do finále své disciplíny, kterou je běh na 200 metrů, ale z oválu odcházela i tak nepopsatelně šťastná. Ihned po semifinálovém rozběhu před ní totiž poklekl její vodič Manuel Antonio Vaz da Veiga a vyslovil tu nejdůležitější otázku v životě každého páru. Běžkyně neváhala a souhlasila, že svého milého pojme za manžela.

I když se bohužel hry konají za zavřenými dveřmi a fanoušci se do ochozů nedostanou, tak se zamilovaný pár dočkal ovací od zbylých sportovců, trenérů a pořadatelů. Dojemná chvilka obletěla sportovní fanoušky alespoň díky videokamerám a prosvětlila jim den.

Běžkyně Keula Nidreia Pereira Semedová si z paralympiády medaili nedoveze, ale zásnubní prsten není špatnou náhradou.
Běžkyně Keula Nidreia Pereira Semedová si z paralympiády medaili nedoveze, ale zásnubní prsten není špatnou náhradou.