Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oslava s tragickým koncem: Nadějný fotbalista (†21) byl zastřelen během party s týmem!

Autor: ptr

Vítězný zápas chtěli oslavit, to ještě netušili, že budou svědky tragédie. Obětí půlnoční střelby na party v americkém Salt Lake City se stal teprve jedenadvacetiletý Aaron Lowe. Tragičnost celého okamžiku ještě podtrhuje to, že se tak stalo méně než rok poté, co byl náhodně zastřelen jeho spoluhráč a kamarád Ty Jordan.

Fotbalisté univerzity Utah porazili Washington Cougars 24:13 a tak si chtěli zpříjemnit večer na večírku. Později večer se ale zřejmě strhla hádka, která přerostla ve fyzickou konfrontaci. Vše bohužel vyvrcholilo použitím zbraně a smrtí. Mladý život tak vyhasl zbytečně brzy, za dosud nevyjasněných okolností zemřel Aaron a navíc byla postřelena dívka, která nyní v kritickém stavu bojuje v místní nemocnici.

Aaron byl před měsícem prvním, kdo dostal cenu Ty Jordana, která byla vytvořena na jeho památku po jeho smrti v prosinci loňského roku. Aaron a Ty byli kamarádi už od střední školy a právě Aaron přesvědčil Tye, aby šel na univerzitu v Utahu. Po jeho tragickém skonu si dokonce změnil číslo dresu z 2 na 22, protože chtěl uctít památku kamaráda, který právě s tímto číslem hrával. Nyní už tedy spolu hrají na nebeských hřištích.

Americký fotbalista Aaron Lowe s kamarádem Jordanem
Americký fotbalista Aaron Lowe s kamarádem Jordanem