Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Annamária (16) potratila! Pomocnou ruku podali politici

Autor: ris

Běhá jako vítr, teď ale nemá úspěšná slovenská běžkyně Annamária Horváthová (16) na atletiku ani pomyšlení. Po zdravotních komplikacích talentovaná dívka potratila. A o její nepěkný osud se začali zajímat také tamní politici. Pomocnou ruku jí podal například poslanec Národní rady Tomáš Taraba (41).  

Ten se s dorosteneckou mistryní republiky z patnáctistovky setkal už, když byla těhotná. „Byla vystavena tlaku ze širšího okolí, že porodem dítěte zabije svoji sportovní kariéru,“ zlobil se poslanec, který se Romku snažil utěšit. „Řekl jsem, že jeden rok, během kterého porodí dítě, neznamená konec života či kariéry. V životě sportovce jsou různé úrazy, které umí sportovce vyřadit na delší čas a umí se přesto úspěšně vrátit,“ ujistil ji ještě předtím, než Annamária o děťátko přišla.

Tabara atletce podal pomocnou ruku. „Nechtěl jsem jí zatím dávat do ruky peníze, ale nabídl jsem se, že jí do budoucna najdu kvalitního trenéra, zajistil jsem základní výbavu pro dítě a hledali jsme pro ni adekvátní bydlení,“ řekl poslanec Plusce.

Podporu prý dívce vyjádřily i další instituce. „Podporovat jí chce Slovenský Červený kříž, nějaká jiná nadace, ale i politici z Bratislavy,“ prozradila sousedka Annamárie z její osady v Moldavě nad Bodvou.

Annamária jako dvanáctiletá vyhrála běžecký závod v balerínkách.
Annamária jako dvanáctiletá vyhrála běžecký závod v balerínkách.