Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hvězda Bayernu musí do vězení: Zákaz přiblížit se k partnerce porušil tím, že si ji vzal

Autor: sm, ČTK

Příběh, který by mohli scénáristé jihoamerických telenovel závidět. Obránce Bayernu Mnichov, Lucas Hernández, bude pravděpodobně svému týmu na půl roku chybět. Přesně na tak dlouho by měl totiž nastoupit do vězení. Důvod toho, co jej za mříže dostalo, je kuriózní...

Francouzský rodák a mistr světa Lucas Hernández by měl za mřížemi strávit půl roku. Soud v Madridu takto rozhodl kvůli porušení zákazu přiblížení se ke své manželce, na které se měl v roce 2017 dopustit domácícho násilí.

Původně Hernández za napadení Amelie Llorenteové, která tou dobou byla pouze jeho přítelkyní, vyfasoval v únoru 2017 "jen" 31 dní veřejně prospěšných prací. Stejně potrestal soud také Llorenteovou. Zároveň se k sobě nesměli po dobu půl roku přiblížit na méně než 500 metrů. 

Nejen, že pár tento zákaz nerespektoval, dokonce styl, jakým jej porušil, povýšili na úplně jinou úroveň. Už v červnu téhož roku se totiž pár v Las Vegas nechal sezdat. Po návratu do Madridu byl pak Hernández zatčen a krátce byl také ve vězení. V prosinci 2019 byl pak nynější obránce Bayernu odsouzen na šest měsíců odnětí svobody.

Soud v Madridu nyní nevyhověl fotbalistově další žádosti o odložení výkonu trestu a namísto toho mu nařídil, aby se v úterý 19. října dostval do španělské metropole. Pak bude mít deset dní na výběr věznice, ve které by si měl trest odpykat. Proti tomuto verdiktu se sportovec pocházející z Marseille odvolal. 

Hernández v létě 2019 přestoupil z Atlética do Bayernu za 80 milionů eur. S bavorským gigantem mimo jiné vyhrál Ligu mistrů a dvakrát německou bundesligu. S francouzskou reprezentací Hernández v neděli slavil triumf v Lize národů, ačkoliv vítězné finále proti Španělsku (2:1) strávil na lavičce náhradníků.

Lucas Hernandéz nejspíš bude svému týmu nějakou dobu chybět.
Lucas Hernandéz nejspíš bude svému týmu nějakou dobu chybět.